3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ha fel kellene sorolnunk, hogy melyek azok a termékek, melyek manapság a legnagyobb népszerűségnek örvendenek, akkor az esszenciális olajok minden bizonnyal szerepelnének ezen a listán.

Ez pedig nem véletlen, hiszen számos jótékony hatást gyakorolnak ránk, emiatt pedig sokan kezdik el napi szinten beépíteni a mindennapjaikba a használatukat. Természetesen nem mindegy, hogy honnan és milyen olajokat választunk, a termékek minősége ugyanis eltérő lehet.

Ha biztosra akarunk menni ezen a téren, akkor a doTERRA olajok között nézelődjünk, amiket megtalálunk a TheTerra webshopjában. Itt kizárólag magas minőséget képviselő termékek állnak rendelkezésünkre.

Milyen olajokat nevezünk esszenciálisnak?

Mi mással is kezdhetnénk a témát, mint magának a fogalomnak a bemutatásával? Gyakran merül fel a kérdés, hogy mit is jelent az, hogy “esszenciális”, és miért illetjük ezzel a kifejezéssel az olajokat.

Maga a szó azt jelenti, hogy alapvető fontosságú, nélkülözhetetlen. Ez pedig arra utal, hogy ezek az olajok olyan anyagokat tartalmaznak, melyek a testünk egészséges működése szempontjából elengedhetetlenek, ám a szervezetünk egyáltalán nem vagy elégtelen mennyiségben tudja előállítani azokat.

Az olajok különböző növényekből származnak, maguk termelik őket annak érdekében, hogy megvédjék a mikroorganizmusok, azaz gombák, baktériumok, vírusok okozta fertőzésektől. Emiatt bizonyos összetevőik antibakteriális, vírus- vagy gombaölő hatással rendelkeznek. 

Kik és mire használtak először ilyen olajokat?

A növényi illóolajokat már az ókori egyiptomiak is ismerték, ők a múmiák bebalzsamozására használták őket a gyantához hasonlóan. A távol keleten sem voltak ismeretlenek, bár ott inkább gyógyászati célokat szolgált a felhasználásuk. Leginkább a fájdalomcsillapító és kábító hatásuk miatt alkalmazták.

A középkorban a növényi olajok használata a háttérbe szorult, de a 20. századtól kezdve aktívan kutatni kezdték a jótékony hatásaikat. Napjainkra pedig már egy egész iparág épül a használatukra, ami nem más, mint az aromaterápia.

Miért érdemes nekünk is használni őket?

Az olajok által közvetített illatok pozitív hatást gyakorolnak a közérzetünkre, hangulatunkra, érzelmi és mentális jóllétünkre. Segítenek oldani a feszültséget, csökkenteni a stresszt ezzel elősegítve a pihenésünket, relaxációnkat. Élvezetesebbé teszik a masszázsokat is, sőt, egyes illóolajok még fertőtlenítésre is használhatók.

Ma már nehezen lehetne vitatkozni azzal a ténnyel, hogy az esszenciális olajok jótékonyan hatnak ránk, hiszen ezt számos tanulmány, kutatás és teszteredmény is bizonyítja. Csak arra kell figyelnünk, hogy kizárólag a magas minőségű termékeket használjuk, a kívánt hatást ugyanis csak azokkal tudjuk elérni, megtapasztalni.

Ha még nem tettük, bátran próbáljuk ki őket, vagy ha eddig csak hébe hóba alkalmaztuk őket, akkor rendszeresítsük a használatukat, és élvezzük ki a pozitív hatásaikat - nem fogjuk megbánni!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!