<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Aminek a teljesítését vélhetően nem fogja megakadályozni a járvány, nem úgy, mint egy másik, az interaktív buszra vonatkozó megállapodásét.

A Paks II Zrt. az idei szerződései közül kettőt a Jászai Gellért érdekkörébe tartozó, tőzsdén forgó 4iG Nyrt.-vel kötött meg az atomenergetikai cég honlapján megtalálható listák szerint. A Mészáros Lőrinc érdekszférájától a döntések szintjén állítólag függetlenített 4iG (amely cégben azonban érdekeltségein keresztül tulajdonosként jelen van a nagyvállalkozó) összesen 422 742 440 forint értékben szerződött, mely egy több mint 39 milliós, valamint egy közel 383,4 milliós tételből áll össze.

Íme egy interaktív mobil járműÍme egy interaktív mobil jármű

A kisebb összeget tartalmazó szerződésben "Microsoft rendszerek továbbfejlesztésére" kapott megbízást a tőzsdei cég, 2020 december 31-i határidővel. A másik megállapodás Help Desk és Service Desk szolgáltatások biztosításáról szól, ez a szerződés 2023 február 19-én zárul.

Az említett két szerződés az atomerőmű idén februári listáján szerepel, amikor még nem volt kihirdetve a veszélyhelyzet Magyarországon, de a koronavírus járvány már közel járt határainkhoz. Érdemes még megemlíteni, hogy a társaság 2019-es teljes éves nettó értékesítési árbevétele 41,1 milliárd forint volt, vagyis nem a paksi projektek adják a legnagyobb támaszt a 4iG-nek.

Ennek fényében kérdés, mi lesz annak a korábbi kontraktusnak a sorsa, amely a Paks II Zrt. tevékenységét népszerűsítő tevékenységről szól, Az Euroshow Kft. - anely cég régi ügyfele Paksnak - összesen 357 millió forintért vállalta, hogy "mobil interaktív jármű segítségével közönségtájékoztatási tevékenységet" végez - ez tulajdonképpen az a busz, amely különböző rendezvényeken bukkan fel, és amelyen a cégről nyújtanak tájékoztatást a látogatóknak.

A honlap szerint idén március és szeptember közötti időszakra szól a megállapodás -egy apróbb módosításra volt szükség, ezért került fel a januári listára a még tavaly tavasszal megkötött szerződés -, melynek határnapja szeptember 4-e. Csakhogy több mint kétséges, hogy lesz olyan rendezvény Magyarországon ebben az időszakban, ahol nagyobb tömeget el lehetne érni. Nem lenne tehát meglepő, ha a felek felülvizsgálnák ezt a megállapodás.

Találni egy másik céget is a januári listán, amelyiknek van tőzsdei kötődése. A Delta Systems Kft. anyavállalata, a Delta Technologies Nyrt. forog a parketten, folyományaként egy üzletrészek átadásával járó ügyletnek, melyet az addig tőzsdei cégként jegyzett Est Media Nyrt.-vel bonyolítottak le. A Delta Systems Kft. egy 83,3 millió forintos üzletet szerzett meg Pakson "Microsoft SharePoint infrastruktúra tervezés és migráció, valamint mentési megoldás" felépítésére és bevezetésére. Ez a szerződés 2021 január 16-án fut ki.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.