<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A pápai Astotec Automotive Hungary Bt. (korábbi nevén Hirtenberger Automotive Safety Hungary) idei üzleti tervében az előző évinél mintegy 9 százalékkal magasabb, 25 milliárd forintos nettó árbevétel szerepel, a nyereség megőrzése mellett, amelynek elérésére minden esély megvan.

A cég ügyvezetője, Retkes Gábor a mai sajtótájékoztatón elmondta, a vezetésbiztonság területén magas technológiát képviselő osztrák vállalatcsoport, és velük együtt a hazai gyáregysége, a Hirtenberger Automotive Safety Hungary Gyártó és Kereskedelmi Bt. nevet váltott, 2021. október 1-től Astotec néven folytatja működését. Az új márkanév jelentése az "elképesztő technológia" angol kifejezés rövidítése. (Elképesztő technológia - Astonishing technology, rövidítve Astotec.) 

Közlésük szerint jelentős mérföldkő volt az osztrák, így a hazai vállalat életében, amikor a tulajdonosok 2019-ben úgy döntöttek, hogy kilépnek a fegyveriparból, s a szerkezetátalakítás jegyében eladták a fegyverüzletágukat. Fejlett infrastruktúrájával, korszerű technológiáival és tapasztalatával a magyarországi cég folyamatosan bővíteni tudja a termékportfólióját, és hosszú távú, stabil vállalatként tartozik az ausztriai bázisú, immár Astotec Csoporthoz.

Az Astotec Automotive Hungary Gyártó és Kereskedelmi Bt. a Magyarországon 2001 óta meglévő pápai telephelyén több mint ezer munkatársával 30 millió utas- és gyalogosvédelmi terméket állít elő évente. A 2020-as üzleti évét csaknem 23 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 500 millió forintos adózás előtti eredménnyel zárta, saját tőkéje tavaly év végén megközelítette a 6 milliárd forintot - közölte Retkes Gábor ügyvezető.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.