<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az Energép többségi tulajdonosának informatikai cégcsoportja is van, mely sorra nyeri el az állami megbízásokat. Most Székesfehérváron vágna új üzletbe, az Orbán család tulajdonában lévő földterületen. 

Székesfehérvár közelében indítana be műanyaggyártó- és feldolgozó vállalkozást néhány, az Orbán családhoz köthető vállalkozó - írja a Direkt36. Az összesen 1,3 hektáros területen az Energép Kft. nevű energetikai és építőipari cég működik, amely idén április óta a tevékenységei közt már feltünteti a különböző műanyag termékek gyártását és a hulladék-újrahasznosítást is. Az ingatlan 2015 óta van az Orbán család birtokában.

Valamire készülnek (Fotó: Pixabay)
Valamire készülnek (Fotó: Pixabay)

Az Energép három magánszemély tulajdonában van, akik közül ketten szoros kapcsolatban állnak Orbán Viktor egyik öccsével, ifj. Orbán Győzővel. A cég egyik kisebbségi tulajdonosát, Kovács Viktort rokoni szálak fűzik a miniszterelnök családjához: ő ifj. Orbán Győző veje. A cég többségi tulajdonosa pedig Szentgyörgyi Gábor vállalkozó, akinek informatikai cégcsoportja sorra nyeri az állami megbízásokat. Szentgyörgyit és ifj. Orbán Győzőt összeköti a birkózás szeretete, és arra is volt példa, hogy közösen néztek focimeccset Felcsúton, néhány lépésre Orbán Viktortól.

Az Energép ügyvezetője és kisebbségi tulajdonosa, Polgár László telefonon azt mondta a Direkt36-nak, hogy nem tudja, honnan veszik, hogy műanyaggyártással tervez foglalkozni a cége, de az információt nem cáfolta. Amikor a lap rámutatott, hogy a cég nemrég bővítette a tevékenységét műanyagtermékek gyártásával, Polgár azt mondta, hogy a cégnek sokféle – a műanyaggyártáson kívül például vendéglátói – tevékenysége van. „Lehet, hogy a területen pogácsát fogunk gyártani a vendéglátói tevékenység keretében” – mondta.