<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ifjabb Orbán Győző és egy Szentgyörgyi Gábor a birkózás kapcsán ismerték meg egymást, utóbbi cégcsoportja az elmúlt néhány évben látványosan fellendült, írja a Direkt36.

Üzleti és családi jellegű kapcsolat is van a miniszterelnök testvére, ifj. Orbán Győző és egy Szentgyörgyi Gábor nevű informatikai vállalkozó között, akinek cégei sorban nyerik az állami közbeszerzéseket – írja a Direkt36 tényfeltáró központ a 444-en megjelent cikkében.

ifj. Orbán Győzőifj. Orbán Győző

Ahogy azt a Direkt36 korábban feltárta, a miniszterelnök öccsét és a Szentgyörgyi Gábor nevű vállalkozót összekötötte a birkózás, és arra is volt példa, hogy közösen néztek focimeccset Felcsúton, néhány lépésre Orbán Viktortól.

Ez a kapcsolat azóta még szorosabbá vált. Szentgyörgyi egyik céges érdekeltsége tavasszal úgynevezett fióktelepet nyitott az Orbán család egyik cégének ingatlanján. A cégiratokból kiderül, hogy az Orbán testvére és anyja tulajdonában álló cég ingyen, szívességi alapon engedte a fióktelep létrehozását Szentgyörgyi érdekeltségének.

Szentgyörgyi egyik üzlettársa ebben a Graneos Kft. nevű vállalkozásban ifj. Orbán Győző veje, Kovács Viktor. Kovács ráadásul közben feltűnt Szentgyörgyi informatikai cégcsoportjánál alkalmazottként.

Szentgyörgyi cégcsoportja az elmúlt néhány évben látványosan fellendült. Cégei közül kiemelkedik az IMG Solution Kft., amelynek bevétele 2012-ben még csak 46 millió forint volt, de tavaly már 9,5 milliárdos forgalmat ért el, miközben egészen a közelmúltig még működő honlapja sem volt. A cégnek ezt az után sikerült elérnie, hogy elkezdett sikerrel szerepelni nagyértékű állami közbeszerzéseken. A Direkt36-nak sikerült megszereznie olyan, eddig nem nyilvános közbeszerzési adatokat, amelyekből kiderül, hogy az IMG Solution kimagaslott a résztvevő cégek mezőnyéből az elmúlt évek több nagy informatikai és irodatechnikai beszerzésében.

Szentgyörgyi birodalma időközben több céggel is bővült, érdekeltségei pedig jelen vannak számos nagy, jelenleg is futó közbeszerzési programban. Az IMG Solution például tíz nagyobb, évekig tartó keretmegállapodásban van benne.

A Direkt36 megkereste a történet összes szereplőjét, de egyikük sem reagált a kérdésekre.

(Direkt36)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.