TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Az orosz nyelv a szláv nyelvcsaládhoz tartozik. Anyanyelvi szinten több mint 145 millióan használják és beszélik nap mint nap, ezért elmondható róla, hogy világnyelv. Magyarország gazdasági szempontból egyre inkább nyit a keleti országok felé, ez alól Oroszország sem kivétel. Nem csoda, ha az orosz egyre keresettebb nyelv lett az elmúlt években hazánkban. Egyre több munkahelyen előny az orosz nyelvtudás, és egyre több orosz anyanyelvű emberrel találkozhatunk itthon, akik családjukkal együtt tartósan itt élnek és dolgoznak, és a gyerekeik is ide járnak iskolába.

Ha szeretnél megtanulni oroszul, vagy fejleszteni meglévő tudásod, esetleg újrakezdő vagy, és a nyelv ismétlése a cél, vagy épp nyelvvizsgára készülsz, olyan könyvesboltot keress, ahol mindent egy helyen megtalálsz.

Mi a vásárlás célja?

Ma már nem kell külföldről rendelni, itthon is számtalan lehetőség nyílik orosz könyvek vásárlására. Ha tudod, mi a cél, könnyebb dolgod van. Ha ajándékba keresel és inkább nézelődsz vásárlás előtt, arra is van lehetőség. Egyre felkapottabb az online rendelés, ma már a legtöbb könyvesbolt felkínálja a házhoz szállítás lehetőségét is. Nem árt azonban vásárlás előtt tájékozódni és elolvasni az adott könyv összefoglalóját. 

Ha olyan könyvesboltot találsz, ahol tematikusan kereshetsz az adott nyelv könyvei között - ilyen például az Oxford Corner Könyvesbolt -, lerövidítheted a keresésre szánt időt.

Orosz könyvek széles választéka

Mint már említettük, itthon is találsz olyan helyet, ahol orosz könyvek között válogathatsz. Hogy milyen témájú könyvek ezek? Nézzük sorra őket!

  • Szépirodalom: Orosz, magyar és nemzetközi írók könyvei között böngészhetsz. Paulo Coelho, Borisz Akunyin, Halmos Mónika, Dmitrij Gluhovszkij, J. D. Salinger

  • Könnyített olvasmány: Azok a könyvek tartoznak ide, melyek rövidítve tartalmaznak egy hosszabb olvasmányt. Kiváló nyelvtanuláshoz, szókincsbővítéshez.

  • Kurzuskönyvek: A1-B2 szint közötti tankönyvek és feladatgyűjtemények találhatók itt. Többek között az egyik legkeresettebb orosz nyelvtanulást segítő könyv: Székely András- Székely Nyina: ШAГ ЗA ШAГOМ (Sag Za Sagom). De vannak itt orosz társalgást segítő könyvek is.

  • Nyelvtankönyv: Összefoglaló az orosz nyelv szabályairól. Például Dancz Péter: Orosz kisokos nyelvtani összefoglaló

  • Szakmai: Gazdasági szaknyelvre tematikus vizsgafelkészítő és gyakorlókönyv, mint az Ekonomika.hu

Szótárak és vizsgakönyvek

  • Szótár: Nyelvvizsgára, érettségire készülőknek elengedhetetlen a nyelvtanuláshoz, A1-B2 szint között használható. Ez az Orosz-Magyar, Magyar-Orosz tanulószótár.

  • Vizsgakönyvek: Ha érettségire vagy nyelvvizsgára készülsz, az 1000 kérdés 1000 válasz oroszul segítségedre lesz ebben.

Keress célzottan és tematikusan, hogy rövid idő alatt megtaláld a számodra legmegfelelőbb nyelvkönyvet. Nagy a választék, ezért jól fontold meg, a sikeres vizsga előfeltétele a jó tankönyv kiválasztása!

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.