2p

A cégcsoport fontolgatja, hogy csődeljárást kezdeményez. 

A Financial Times cikke szerint a Cineworld, a világ második legnagyobb mozilánca, egy lehetséges amerikai csődeljárásra készül, miután a héten figyelmeztette a piacot, hogy tárgyalásokat folytat az üzletág szerkezetátalakításáról és további pénzeszközök felkutatásáról. A lapnak egy, a vállalat gondolkodását ismerő személy úgy fogalmazott, hogy a csődeljárás az „egyik lehetőség”, amit a Regal Cinemas márkát is birtokló lánc fontolgat. A londoni tőzsdén jegyzett csoport részvényei 80 százalékkal zuhantak a kora délutáni kereskedésben, miután a Wall Street Journalban megjelentek a hírek.

Nem akármilyen cégről van szó. Fotó: Pixabay
Nem akármilyen cégről van szó. Fotó: Pixabay

Magyarországról nézve mindez azért is jelentős, mert a Cineworld csoporthoz tartozik a magyar Cinema City mozihálózat is – derült ki a HVG cikkéből. December végén a Cineworld nettó adósságállománya csaknem 4,9 milliárd dollárt tett ki, a lízingkötelezettségek pedig 4 milliárd dollárt tettek ki.

Nem bír talpra állni a cég a járvány után?

Azzal kapcsolatban, hogy mi okozza a nehézségeket, a vállalat korábban azt közölte, hogy a Covid-19 kereskedelmi korlátozások tavalyi enyhítése ellenére a moziba járók szintje a várakozások alatt maradt, ráadásul a következő hónapokban a „korlátozott filmkínálat” is negatívan befolyásolja a helyzetet. A világjárvány emellett az egész moziipart megviselte, és a Cineworld az elmúlt két évben kétszer is csak hajszál híján kerülte el a csődöt.

(Financial Times, HVG)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!