<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

16 munkavállalót foglalkoztatott a martűi gyár.

Gebri Anna, a Heineken Hungária Zrt. vállalati kapcsolatok menedzsere elmondta: Sopronban bővítik a logisztikai kapacitást, így a megnőtt gyártókapacitást már a helyi raktári bázis is ki tudja szolgálni.

Közleményük szerint a soproni fejlesztést a gyártás rugalmasságának biztosítása és energiatakarékossági szempontok is indokolják. (A Heineken Hungária korábban, hatmillió eurós befektetéssel egy centrumba szervezte a teljes hazai sörgyártását. Ezt követi most a logisztikai bázis központosítása a Sopronban működő gyár közelében.)

Martfűről a soproni gyárba

A társaság márciusban közölte, hogy a kétmilliárd forint saját forrásból harminc százalékkal bővíti kapacitását, emellett optimalizálja gyártását soproni gyárában. A beruházással a mintegy 250 embert foglalkoztató üzemben csaknem negyven új munkahely jön létre, és éves szinten mintegy 400 ezer hektoliterrel több sört fognak gyártani. A kapacitásbővítéssel nem kerül majd több sör a piacra, mert az nagyságrendileg kiváltja majd a közeljövőben Martfűn megszűnő gyártást.A 16 munkavállaló, akik eddig a cég martfűi logisztikai telephelyén dolgoztak, nemcsak lehetőséget, de támogatást is kapnak, hogy amennyiben kívánják a soproni telephelyen folytassák munkájukat.


Martfű rosszul jár

Papp Antal, Martfű polgármestere az MTI-nek elmondta: tájékoztatták a gyár végleges, december 31-i, megszűnéséről. Emiatt a város a jövőben körülbelül százmillió forint iparűzési adóbevételtől esik el.