2p

A Reprosys és a Versys meddőségi magánklinikákat nem veszi meg az állam, engedély hiányában be kell csukniuk a kapuikat. Marad az állami rendszer - vagy a külföld.

A két utolsó, állami támogatás nélkül működő meddőségi magánklinika, a Reprosys Termékenységi Központ és a a Versys Clinics is bezárni kényszerül. A HVG cikke szerint a két intézmény - más út híján - felajánlotta magát megvételre az államnak, a kormány azonban nem élt a lehetőséggel.

Tavaly fogadták el a rendeletet, amely szerint idén július 1-jétől kizárólag állami meddőségi klinikákon kaphatnak kezelést az arra jogosult nők Magyarországon. A magánklinikák számára a bezárás mellett egyetlen lehetőséget ajánlott fel egy későbbi törvénymódósítás, felajánlhatták magukat az államnak megvásárlásra. Ezt megtette a harmadik, még működő meddőségi magánklinika, a Róbert Károly Meddőségi Centrum is, esetükben kedvezően döntött a kormány, így az intézmény tavaly szeptemberben állami tulajdonba is került, viszont orvosai, szakemberei tovább dolgozhattak.

A Reprosys és a Versys esetében viszont több hónapos előkészítés után a kormány végül nem élt a vételi ajánlattal, így a jelen állapot szerint nemsokára fel kell függeszteniük működésüket.

"Tudomásul vesszük az állam döntését, de reméljük, hogy idővel újragondolják majd a dolgot”

– mondta a hvg.hu-nak Vereczkey Attila, a klinika ügyvezető igazgatója.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!