<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Reprosys és a Versys meddőségi magánklinikákat nem veszi meg az állam, engedély hiányában be kell csukniuk a kapuikat. Marad az állami rendszer - vagy a külföld.

A két utolsó, állami támogatás nélkül működő meddőségi magánklinika, a Reprosys Termékenységi Központ és a a Versys Clinics is bezárni kényszerül. A HVG cikke szerint a két intézmény - más út híján - felajánlotta magát megvételre az államnak, a kormány azonban nem élt a lehetőséggel.

Tavaly fogadták el a rendeletet, amely szerint idén július 1-jétől kizárólag állami meddőségi klinikákon kaphatnak kezelést az arra jogosult nők Magyarországon. A magánklinikák számára a bezárás mellett egyetlen lehetőséget ajánlott fel egy későbbi törvénymódósítás, felajánlhatták magukat az államnak megvásárlásra. Ezt megtette a harmadik, még működő meddőségi magánklinika, a Róbert Károly Meddőségi Centrum is, esetükben kedvezően döntött a kormány, így az intézmény tavaly szeptemberben állami tulajdonba is került, viszont orvosai, szakemberei tovább dolgozhattak.

A Reprosys és a Versys esetében viszont több hónapos előkészítés után a kormány végül nem élt a vételi ajánlattal, így a jelen állapot szerint nemsokára fel kell függeszteniük működésüket.

"Tudomásul vesszük az állam döntését, de reméljük, hogy idővel újragondolják majd a dolgot”

– mondta a hvg.hu-nak Vereczkey Attila, a klinika ügyvezető igazgatója.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.