2018. április 4. 14:45
MTI

Egy bolgár lap szerint az OTP is érdeklődik a Societe Generale bulgáriai bankja iránt.

Bolgár lapértesülés szerint az OTP bulgáriai leánybankja, a DSK Bank is érdeklődik a francia Societe Generale bulgáriai érdekeltsége, a Szosziete zseneral Ekszpreszbank megvásárlása iránt.

Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója. Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója.


A Kapital bolgár lap internetes kiadása úgy tudja a francia bank a közép- és kelet-európai régióban minden érdekeltségét el akarja adni, amely működési országában nem tartozik a három legnagyobb bank közé. A csomagban albán, montenegrói, szerbiai és moldovai érdekeltségeket említenek.

A lapértesülések korábban kétoldalú tárgyalásokat feltételeztek a hetedik legnagyobb bulgáriai bank eladásáról, a Kapital azonban már több szereplős versenyről ír. Úgy tudják, a bankra például az amerikai Apollo Global Management alap is tett indikatív vételi ajánlatot az Ekszpreszbankra, de azt egyelőre elutasították.

Szakértők szerint a bank gazdálkodása stabil, portfoliója viszonylag tiszta, így valószínűleg vételára a saját tőkéjét, 2017 végén 760 millió levát (380 millió euró, 118 milliárd forint) valamivel meghaladó lesz. Tavaly a nyeresége 106,7 millió leva volt. A banknak kiterjedt fiókhálózata van és erősségei közé tartozik a vállalati hitelezés.Megjegyzik, hogy ez utóbbi tulajdonsága miatt is válthatja ki az OTP érdeklődését, mert ez jól kiegészítheti a főként a lakossági szegmensben erős DSK Bank tevékenységét. Emlékeztetnek arra is, hogy az OTP az elmúlt években minden nagyobb eladásra kínált bulgáriai bank esetében ott volt az érdeklődők, ajánlattevők között. A lap szakértőkre hivatkozva azt írja, hogy a nyár elejére várható az ajánlatok beadása, az év végéig akár le is zárulhat a tranzakció.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.