TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
MTI

Egy bolgár lap szerint az OTP is érdeklődik a Societe Generale bulgáriai bankja iránt.

Bolgár lapértesülés szerint az OTP bulgáriai leánybankja, a DSK Bank is érdeklődik a francia Societe Generale bulgáriai érdekeltsége, a Szosziete zseneral Ekszpreszbank megvásárlása iránt.

Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója. Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója.


A Kapital bolgár lap internetes kiadása úgy tudja a francia bank a közép- és kelet-európai régióban minden érdekeltségét el akarja adni, amely működési országában nem tartozik a három legnagyobb bank közé. A csomagban albán, montenegrói, szerbiai és moldovai érdekeltségeket említenek.

A lapértesülések korábban kétoldalú tárgyalásokat feltételeztek a hetedik legnagyobb bulgáriai bank eladásáról, a Kapital azonban már több szereplős versenyről ír. Úgy tudják, a bankra például az amerikai Apollo Global Management alap is tett indikatív vételi ajánlatot az Ekszpreszbankra, de azt egyelőre elutasították.

Szakértők szerint a bank gazdálkodása stabil, portfoliója viszonylag tiszta, így valószínűleg vételára a saját tőkéjét, 2017 végén 760 millió levát (380 millió euró, 118 milliárd forint) valamivel meghaladó lesz. Tavaly a nyeresége 106,7 millió leva volt. A banknak kiterjedt fiókhálózata van és erősségei közé tartozik a vállalati hitelezés.Megjegyzik, hogy ez utóbbi tulajdonsága miatt is válthatja ki az OTP érdeklődését, mert ez jól kiegészítheti a főként a lakossági szegmensben erős DSK Bank tevékenységét. Emlékeztetnek arra is, hogy az OTP az elmúlt években minden nagyobb eladásra kínált bulgáriai bank esetében ott volt az érdeklődők, ajánlattevők között. A lap szakértőkre hivatkozva azt írja, hogy a nyár elejére várható az ajánlatok beadása, az év végéig akár le is zárulhat a tranzakció.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.