3p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
		


		
		

Helyreigazítás a "Cikkeink nyomán tett feljelentést a párbeszédes képviselő Tiborcz István milliárdos  szállodaügylete miatt" című cikk miatt

A 2020. augusztus 17. napján megjelent „Cikkeink nyomán tett feljelentést a párbeszédes képviselő Tiborcz István milliárdos szállodaügylete miatt” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Tiborcz István 1,6 milliárd forintért megvette a Visegrád Hotelt, majd azzal, hogy 3,6 milliárd forintért eladta úgy, hogy időközben nem végzett rajta értéknövelő beruházásokat, milliárdos hasznot nyerhetett az ügyleten. Valótlanul állítottuk továbbá, hogy Tiborcz István részére az értékesítés révén 1,075 milliárd forint osztalék került kifizetésre.

Lapunk elsőként számolt be a visegrádi üveghegy-hotelnek becézett félkész szálloda körüli fejleményekről. Arról, hogy Tiborcz István Szíjj Lászlónak adta el az ingatlant, és arról is, hogy ezen milliárdos hasznot nyerhetett a miniszterelnöki vő. Cikkeink nyomán az ügyben feljelentést tett Tordai Bence, párbeszédes képviselő.
 

Ismeretlen tettes ellen, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt tesz feljelentést Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese egy visegrádi szállodaügylet miatt. Az ellenzéki politikus hétfői budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az ügylet során a miniszterelnök veje 1,6 milliárd forintért megvette, majd 3,6 milliárdért eladta az ingatlant, miközben nem hajtott végre értéknövelő beruházást rajta.

Ez a szálloda nem más, mint az üveghegy-hotelként is ismertté vált Visegrád Hotel luxusszálloda, mely évek óta torzóként áll félkészen.

A Visegrádi Hotel a hatástanulmányban szereplő látványterveA Visegrádi Hotel a hatástanulmányban szereplő látványterve

Mint arról lapunk év elején elsőként beszámolt, egy környezetvédelmi hatástanulmányból derült ki, hogy Tiborcz István Szíjj László érdekeltségének, a MINERVA V50 Ingatlanfejlesztő Alapnak adta el a 2016-ban megszerzett félkész ingatlant. Az ügyleten busás hasznot érhetett el a miniszterelnöki vő.

Szintén elsőként számoltunk be arról, hogy a hotelt birtokló Hotel VSGRD Kft. 2019-es beszámolója szerint 3,65 milliárd forintot kaphatott az ingatlanért a cég, ami több mint a kétszerese annak az összegnek, amennyiért Tiborcz három évvel korábban megszerezhette a hotelt. Az értékesítés révén tetemes, 1,21 milliárdos nyereséget mutatott ki a cég, melyből 1,075 milliárdot fizetett ki a tulajdonos osztalékként. A cég csak közvetetten áll Tiborcz tulajdonában, de a láncolat végén a miniszterelnöki vő egyszemélyben található. A Hotel VSGRD tulajdonosa a Longoria Holding Zrt., melyen keresztül a BDPST Zrt.-hez vándorolt az osztalék.
 
Tordai Bence a sajtótájékoztatóján hozzátette, az indokolatlan kétmilliárdos felárral a vevő, egy befektetési alapkezelő megkárosította saját cégét és részvényeseit.

A párbeszédes képviselő kiemelte: az utóbbi tíz évben autoriter államkapitalizmus épült ki Magyarországon, azaz nem csupán a kapitalizmus alapvető problémáit kell kezelni a 2022-es kormány- és rendszerváltás után, hanem le kell fejteni a gazdaságról az azzal összenőtt politikai szisztémát.

Szerinte "egy elnyomó hatalom, egy pártállami hatalom érdekeinek rendeli alá a gazdaság működését" a jelenlegi rendszer, amely szinte eltüntette a tisztességes versenyt és a szabadpiaci működést.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.