2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az extraprofitadó ellenére nyereséges évet zárt a diszkont légitársaság, bevétele 124 százalékkal nőtt az utasforgalom emelkedésének köszönhetően. 

A Ryanair a március végén lezárult pénzügyi évében 1,43 milliárd euró adózott eredményt ért el az egy évvel korábbi 355 millió euró veszteség után - számolt be az MTI a fapados légitársaság eredményéről az MTI. Az elemzők várakozásai között minimálisan kisebb, 1,425 milliárd euró éves profit szerepelt. A március végével zárult pénzügyi évben elért profit nagyon közel állt a 2018. évi 1,45 milliárd euró rekordhoz.

Teher alatt nőtt a pálma. Fotó: Depositphotos
Teher alatt nőtt a pálma. Fotó: Depositphotos

A cég bevétele látványosan nőtt, 10,78 milliárd euróra ugrott az egy évvel korábbi 4,80 milliárd euróról, ami szintén kis mértékben felülmúlta a várt 10,68 milliárd eurót.

A repülőgépek kihasználtsága az elmúlt pénzügyi évben 93 százalék volt, szemben az egy évvel korábbi 82 százalékkal. A Ryanair 168,6 millió utast szállított, 74 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A cég előrejelzése szerint idén ez a szám körülbelül 10 százalékkal nagyobb, mintegy 185 millió lesz.

A társaság a folyó 2024-es pénzügyi évre bevételnövekedést és az adózott eredményének emelkedését várja.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!