<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Nem sikerült megegyezni a pilótákkal sem.

A skandináv légitársaság csődvédelmet kért az Egyesült Államokban - írta a Reuters.  A SAS és pilótái között hétfőn meghiúsultak a bértárgyalások, ami sztrájkhoz vezetett, továbbá nehezítve a cég helyzetét és az utazási káoszt Európa-szerte, ami a nyári utazási főszezon a koronavírus-járvány kitörése óta először teljes sebességbe kapcsolt.

Nem tudtak megegyezni. Fotó: SASNem tudtak megegyezni. Fotó: SAS

A pilóták sztrájkja hatással van a légitársaság pénzügyi helyzetére, likviditására, ezért döntöttek a csődvédelem kérelmezése mellett. 

"A SAS célja, hogy megegyezzen a kulcsfontosságú felekkel, átstrukturálja a vállalat adósságkötelezettségeit, átalakítsa repülőgépflottáját, és jelentős tőkeinjekcióval lépjen ki a piacról" - közölte Anko van der Werff vezérigazgató.

Ahogy arról korábban írtunk, a járvány idején a SAS több száz pilótát bocsátott el munkahiány miatt. Mivel a légi forgalom 2022 elején kezdett igazán helyreállni, a munka nélkül maradt dolgozók kénytelenek voltak másik állást keresni, többnyire a SAS-csoporton belül, az újonnan alapított cégeknél. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.