<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Elegük van a svédeknek, nem kap több pluszpénzt a SAS.

A svéd kormány nem ad újabb tőkeinjekciót a veszteséges SAS légitársaságnak, és hosszú távon nem kíván részvényese maradni a vállalatnak - közölte Karl-Petter Thorwaldsson ipari miniszter kedden sajtótájékoztatón.

Szeretnénk világossá tenni, hogy a jövőben nem fogunk új tőkét juttatni a SAS-nak

- mondta Thorwaldsson. Hozzátette, hogy Svédország azonban engedélyezni fogja, hogy a SAS az állammal szembeni adósságát részvénytőkévé alakítsa át.

Nehéz helyzetben a legendás SAS. Fotó: PixabayNehéz helyzetben a legendás SAS. Fotó: Pixabay

A stockholmi székhelyű légitársaság a múlt héten jelentette be, hogy nem sikerült elérnie a „SAS Forward” néven elindított szerkezetátalakítási programjában kitűzött célokat. Közölte, hogy 9,5 milliárd svéd korona (970 millió dollár) adósságot kellene részvénytőkévé átalakítania ahhoz, hogy megőrizhesse a fizetőképességét.

A svéd és a dán kormány a SAS legnagyobb részvényesei, egyaránt 21,8 százalékos tulajdonrésszel. Dánia még nem reagált a bejelentésre.

(MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.