<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az olajvállalatnál a munkavégzés feltételeként határozzák meg a koronavírus elleni védettséget. A munkatársaknak jövő január 31-ig kell igazolniuk, hogy felvették az oltást, vagy más módon védettséget szereztek.

Egész Európában romlanak a járványügyi statisztikák, ezért minden lehetséges eszközt be kell vetni a kollégák védelme érdekében - írta közleményében a Mol. 

Január végéig kaptak időt a Mol dolgozói (Fotó: Pixabay)Január végéig kaptak időt a Mol dolgozói (Fotó: Pixabay)

Járványügyi szakemberek egyetértenek abban, hogy minden Magyarországon elérhető oltással meg lehet előzni a súlyos megbetegedéseket, és ezt az állítást a Mol saját statisztikái is igazolják. A vállalat ezért alapos mérlegelés után úgy döntött, hogy él a kormányrendeletben biztosított lehetőséggel, és a munkavégzés feltételeként határozza meg a koronavírus elleni védettséget.

„Krízismenedzsment csapatunk hétről hétre kockázatelemzéseket végez, és járványügyi szakemberek bevonásával rendszeresen finomhangolja a vállalat védekezési stratégiáját. A rendelkezésre álló védettségi statisztikák alapján arra jutottunk: a jelenlegi helyzetben határozottabb intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy megvédjük a kollégáink egészségét és Magyarország energiaellátását. Bár a folyamatos tájékoztató kampányoknak és munkatársaink felelős magatartásának köszönhetően a vállalaton belüli átoltottság a 80 százalékot is meghaladja, mi jelentősen szeretnénk növelni az arányt, hiszen egymásért és a régió ellátásért is felelősséggel tartozunk” – mondta Ratatics Péter, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója.

hirdetés

A munkatársaknak 2022. január 31-ig kell igazolniuk, hogy felvették az oltást, átestek a betegségen, van pozitív antitest tesztjük vagy orvosilag ellenjavalt számukra az oltást. Ha a védettségi igazolvány lejár, akkor az érintett munkatársak oltakozással szerezhetnek védettséget.

 

Közleményükben egyúttal kitérnek arra is: csoportszinten több mint 20 millió dollárt költöttek a járvány elleni védekezésre, több millió maszkot és kesztyűt vásároltak, és rendszeres vírustesztelést biztosítottak a munkatársknak. Miután az oltás elérhetővé vált, a cég járványügyi szakemberek bevonásával indított tájékoztató kampányt, több magyarországi telephelyén megszervezte a munkahelyi oltakozást, és szabadnappal is támogatja az oltás felvételét. A cég azokra is gondol, akik átestek a fertőzésen, hiszen az érintett kollégák koronavírus utáni szűrővizsgálaton vehetnek részt.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.