<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Czeglédy Gergő vállalkozása korábban is sikeresen szerepelt az állami pályázatokon.

Kihirdették annak a pályázatnak a nyertesét, amelyet a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány írt ki még tavaly ősszel médiaügynökségi feladatok ellátására. 

Az Áder János köztársasági elnök által életre hívott – 2018-ban 10 millió forint veszteséget összehozó –  alapítvánnyal több cikkben is foglalkoztunk már az elmúlt hónapokban. Tavaly nyáron például rendezvényszervezési munkákra írtak ki közbeszerzést, de nem sikerült egyből nyertest hirdetni. Az eljárást kitolták, és több változtatást is tettek a kiíráshoz. Október végén aztán végül meglett a győztes a 250 millió forintos munkára.

Áder János köztársasági elnök (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)Áder János köztársasági elnök (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Jakab Péter jobbikos országgyűlési képviselő egyébként akkor azt kifogásolta, „rendben van-e” az, hogy az alapítvány 250 millió forintot költ csak kommunikációra. Az ügyben írásbeli kérdéssel fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz. A jobbikos politikus végül válasz helyett kioktatást kapott. Erről bővebben itt.

A mostani, médiaügynökségi feladatok ellátására kiírt nyílt közbeszerzési eljárás során a nyertes vállalkozás feladata médiavásárlásra, médiatervezési feladatok ellátására és média-megjelenések utóértékelésére terjed ki. A keretszerződésben a rendelkezésre álló keretösszeget 65 millió forint + áfa-ban határozták meg.

A napokban meg is jelent a médiavásárlási tender összegzése a bejött ajánlatokról.

Eszerint három, kommunikációval és PR-ral foglalkozó társaságtól érkezett érvényes ajánlat határidőre:

  • az AXIA Group Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaságtól,
  • a MyAd Marketing Kommunikációs és Tanácsadó Kft-től,
  • valamint a Perfektum PR Kommunikációs és Rendezvényszervezési Kft-től.

Az értékelés alapján a Perfektum PR Kft. nyújtotta be a legkedvezőbb ár-érték arányú nem érvénytelen ajánlatot. Az eredményhirdetés szerint „az ajánlat megfelel az eljárást megindító felhívásban, és a közbeszerzési dokumentumokban, valamint a jogszabályokban foglaltaknak, ezért érvényes.” A munkába alvállalkozóként a Perform Consulting Kereskedelmi Szolgáltató Kft-t is bevonják.

Ismert játékosok az állami megrendeléseknél és a politikában 

Ahogy a Perfektum PR Kft. magáról is írja, fő tevékenységük az uniós finanszírozással megvalósuló projektekhez kapcsolódó PR és kommunikáció, rendezvényszervezés, nyomdai tervezés, gyártás ellátása. Mindezek fényében nem meglepő, hogy a Perfektum PR Kft. nem ismeretlen szereplő az állami közbeszerzéseknél.  

A Direkt36 írt arról még másfél évvel ezelőtt, hogy Czeglédy Gergő cégcsoportja az elmúlt években jellemzően különböző konzorciumok tagjaként kapott megrendeléseket állami és önkormányzati cégektől. Czeglédy neve a politikában sem ismeretlen. Korábban a hivatali visszaélés miatt elítélt Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes titkárságvezetője volt, ezen túlmenően régóta közeli viszonyt ápol Molnár Zsolttal, akit az MSZP egyik legbefolyásosabb politikusának tartanak – emlékeztetett a Direkt36.

Czeglédy Gergő most a MOMENTUM-DK-MSZP-PM-LMP színeiben az óbudai képviselő testület tagja, emellett a kerület társadalmi megbízatású alpolgármestere.

Czeglédy cége és a fideszes körökben jól mozgó ismerőse, Várnai Tamás 2018-ban összesen több mint 430 millió forintot nyertek el csatornafelújítási projektek pr-kommunikációjára. Erről Hadházy Ákos, az LMP volt társelnöke számolt be akkor. Az Index tudósítása szerint Hadházy a sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Czeglédy és Várnai cégei 19 közbeszerzést nyertek el arra, hogy az ország különböző pontjain marketingeljék a csatornafelújításokat. A pályázatok értéke 20-30 millió forint körül alakult. Ezek közül kettőt a Czeglédy-féle Perfektum PR Kft. és a Várnai-féle KEIOK Kft. közösen nyert meg, 11-et a KEIOK, néha Várnai másik cégével, a Har-Meron Kft.-vel közösen, néha egyedül, néha a Perfektummal szemben, néha egyedüli ajánlattevőként. 

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.