2019. október 31. 17:20

Kihirdették annak a pályázatnak a nyertesét, amelyet Áder János köztársasági elnök nevéhez köthető Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány írt ki rendezvényszervezői feladatokra. A pályázat határidejét egyszer kitolták, de a jelek szerint most meglett a közbeszerzési eljárás győztese.

Áder János környezetvédelemre fókuszáló alapítványa júniusban tett közzé egy nyílt eljárásos pályázatot250 millió forint kerettel „Rendezvényszervezési szolgáltatás vásárlása a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány számára”.

Akkor a szakmai alkalmasságnál kikötötték, hogy az ajánlattevőnek rendelkeznie kell legalább 1 nemzetközi (legalább 2 napos és legalább 100 fő részvételével zajló) konferencia lebonyolításáról szóló referenciával. További feltétel volt még, hogy az ajánlattevő árbevétele három lezárt üzleti évben érje el a 185 millió forintot.

Aztán augusztusban megjelent közbeszerzési dokumentumban több változtatást is illesztettek a kiíráshoz. Ahogy arról írtunk, például kitolták a jelentkezés határidejét: augusztus 2-áról augusztus 21-ére módosították a pályázat benyújtásának végső időpontját.

Áder János köztársasági elnök és Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) Környezeti Fenntarthatósági igazgatóságának vezetője a Budapesti Víz Világtalálkozón 2019. október 16-án. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt) Áder János köztársasági elnök és Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) Környezeti Fenntarthatósági igazgatóságának vezetője a Budapesti Víz Világtalálkozón 2019. október 16-án. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Kikerült az a pont, amelyben a jelentkezőnek egy kormányrendelet alapján igazolnia kellett volna a „minőségbiztosítási szabványoknak való megfelelőséget”. Lazítottak a pályázatra jelentkező alkalmasságának feltételein. Nem szerepelt az a bekezdés, amely szerint alkalmatlan az ajánlattévő, aki nem rendelkezik ISO 9001 minőségbiztosítási tanúsítvánnyal, vagy az EU más tagállamában bejegyzett, ezzel egyenértékű tanúsítvánnyal.

Mindezek után október 31-én megjelent egy tájékoztató az eljárás eredményéről.

Eszerint a pályázatra 8 ajánlat futott be. Közösen tett ajánlatot az Akció BTL Kft., a Moonline Hostessügynökség Rendezvényszervező és Szolgáltató Kft., az AXIA Group Szolgáltató Zrt.. Közösen indult a Bartha Management Kft., az ESG Holding Zrt., valamint az Event Company Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Indult továbbá az On Ad Production Kft, ReferoLUDVIG Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a Sensation Event & Congress Kft. és az Eventorg Kft.

Közülük az On Ad Production Kft-t választották ki győztesnek. Az október 22-én megkötött szerződés végösszege nem változott a kiíráshoz képest, maradt 250 millió forint.

A céginformációs adatbázis szerint a 2014-ben alapított, budaörsi székhelyű vállalkozás fő profilja a reklámügynökségi tevékenység. Az On Ad Production Kft. egyébként alvállalkozóként már bedolgozott 2017-ben Balásy Gyula, a kormány jelenlegi kedvenc kommunikációs szakemberének cégének, a New Land Media Kft.-nek, valamint a korábban Száraz István tulajdonában álló Frank Digital Kft.-nek.

Az Mfor.hu akkori cikke szerint ez a két cég nyerte meg a Magyar Nemzeti Bank 1,5 milliárd forintos reklámkampányát, amelyben a „Fogyasztóbarát termék”-nek minősített lakáscélú jelzáloghiteleket népszerűsítették.

Legalább két konferenciát szervezhetnek Áderéknak

Az On Ad Production Kft. feladata többek között az lesz, hogy különféle rendezvényeket szervezzek, készítsenek elő és bonyolítsanak le budapesti és vidéki helyszíneken a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványnak.

A rendezvényszervezési feladatok olyan tevékenységeket foglalnak magukban, mint például:

  • a rendezvények és a helyszínek teljes körű előkészítése,
  • catering biztosítása,
  • szálláshelyek biztosítása Magyarországon és külföldön,
  • a rendezvények résztvevőinek meghívásának előkészítése, lebonyolítása,
  • a rendezvényekhez kapcsolódó dekorációs- és szóróanyagok tervezése,
  • ajándéktárgyak megterveztetése, kiviteleztetése, beszerzése,
  • az adott rendezvényekhez kapcsolódó kulturális események szervezése, jegyek biztosítása színházi és egyéb kulturális eseményeken,
  • a rendezvényekhez szorosan kapcsolódó kreatív stratégiák és tervek készítése, megvalósítása, kreatív tervezési, gyártási, gyártás-előkészítési feladatok elvégzése,
  • PR- és sajtókapcsolati feladatok,
  • a rendezvényhez szükséges technikai eszközök biztosítása.

Az alapítvány a keretösszeg 70 százalékára vállal megrendelési kötelezettséget. A szerződés teljesítése során előre láthatólag legalább 2, több napos nemzetközi konferencia teljes körű lebonyolítására kerül sor, legalább 100 fő részvételével.

A tájékoztató szerint a szerződés teljesítéséhez valószínűsíthető alvállalkozókra is szükségük lesz az olyan feladatokhoz, mint a catering, technika biztosítása, berendezés, dekoráció, nyomda, utazás, ügynökségi szolgáltatás, PR tervezési feladatok, sajtórendezvények szervezése, PR ügynökségi szolgáltatások, szövegírás, beszédírás, szállítás, terjesztés, szervezés, lebonyolítás részfeladatai.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.