2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az több mint 40 milliárd forint. Rekordévet zár a Konzum-csoport.

Rekordévet zárhat 2017-ben a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt., derült ki a társaság Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) közzétett IFRS szerinti, nem auditált előzetes konszolidált beszámolójából. Meg az ennek kapcsán kiküldött szerda esti sajtóközleményből, mely szerint a csoport 68 milliárd forint feletti mérlegfőösszeggel, 40,8 milliárd forintos saját tőkével és várhatóan 19,6 milliárd forint teljes átfogó eredménnyel zárja a 2017-es évet.

A közlemény azzal folytatódik, hogy a Konzum-csoport fennállásának eddigi legfontosabb időszakát tudhatja maga mögött, a társaság tevékenységének és portfóliójának újrapozícionálását, illetve átstruktúrálását követően egy év alatt Magyarország egyik meghatározó befektetési holdingvállalatává fejlődött.

A cégcsoport által kezelt vagyon értéke 2017-ben meghaladja a 150 milliárd forintot,

a csoport portfoliójában a pénz- és tőkepiacon, az idegenforgalomban, az ingatlanhasznosítás, valamint a vagyonkezelés területein működő társaságok találhatók.
A Konzum-csoport a 2017-es pénzügyi évet 16 milliárd 823 millió forintos nettó árbevétellel zárja,

a vállalat mérlegfőösszege 68 milliárd 20 millió forint lett.
A cégcsoport saját tőkéje az előző év hasonló időszakához képest 68 szorosra, azaz 596 millió forintról 40 milliárd 847 millió forintra növekedett.

A Konzum csoport nettó adózott eredménye 10 milliárd 346 millió forint lett, mely eredményt tovább növeli a Konzum Management Kft-ben lévő Opus Global Nyrt. törzsrészvények december 31-i árfolyamának megfelelő átértékeléséből származó hatása. Ennek köszönhetően
a Konzum-csoport 2017-ben - ismételjük át - 19 milliárd 649 millió forintos átfogó eredményt ért el.

A 2017. decemberében bejelentett, a mérlegfordulót követően - részben már megvalósított - tőkeemelés tovább növeli a Konzum Nyrt. konszolidált saját tőkéjét és eredményét. A tőkeemelés hatásai azonban a 2018. első féléves beszámolóban jelentkeznek majd, zárul Mészáros Lőrincék közleménye.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!