<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Az több mint 40 milliárd forint. Rekordévet zár a Konzum-csoport.

Rekordévet zárhat 2017-ben a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt., derült ki a társaság Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) közzétett IFRS szerinti, nem auditált előzetes konszolidált beszámolójából. Meg az ennek kapcsán kiküldött szerda esti sajtóközleményből, mely szerint a csoport 68 milliárd forint feletti mérlegfőösszeggel, 40,8 milliárd forintos saját tőkével és várhatóan 19,6 milliárd forint teljes átfogó eredménnyel zárja a 2017-es évet.

A közlemény azzal folytatódik, hogy a Konzum-csoport fennállásának eddigi legfontosabb időszakát tudhatja maga mögött, a társaság tevékenységének és portfóliójának újrapozícionálását, illetve átstruktúrálását követően egy év alatt Magyarország egyik meghatározó befektetési holdingvállalatává fejlődött.

A cégcsoport által kezelt vagyon értéke 2017-ben meghaladja a 150 milliárd forintot,

a csoport portfoliójában a pénz- és tőkepiacon, az idegenforgalomban, az ingatlanhasznosítás, valamint a vagyonkezelés területein működő társaságok találhatók.
A Konzum-csoport a 2017-es pénzügyi évet 16 milliárd 823 millió forintos nettó árbevétellel zárja,

a vállalat mérlegfőösszege 68 milliárd 20 millió forint lett.
A cégcsoport saját tőkéje az előző év hasonló időszakához képest 68 szorosra, azaz 596 millió forintról 40 milliárd 847 millió forintra növekedett.

A Konzum csoport nettó adózott eredménye 10 milliárd 346 millió forint lett, mely eredményt tovább növeli a Konzum Management Kft-ben lévő Opus Global Nyrt. törzsrészvények december 31-i árfolyamának megfelelő átértékeléséből származó hatása. Ennek köszönhetően
a Konzum-csoport 2017-ben - ismételjük át - 19 milliárd 649 millió forintos átfogó eredményt ért el.

A 2017. decemberében bejelentett, a mérlegfordulót követően - részben már megvalósított - tőkeemelés tovább növeli a Konzum Nyrt. konszolidált saját tőkéjét és eredményét. A tőkeemelés hatásai azonban a 2018. első féléves beszámolóban jelentkeznek majd, zárul Mészáros Lőrincék közleménye.