<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!			
		
		


		
		

Egy évig nem szervezhet utazásokat a Mészáros Lőrinc cégbirodalmához tartozó VÉRT Vadászati Kft, a fővárosi kormányhivatal döntésének háttere egyelőre nem ismert. A cég 42 ezer hektáron vadásztat és luxus szállásokat kínál a fegyvereseknek.

Egyelőre nem tudni, hogy miért, de a Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó Talentis Agro Zrt. által tulajdonolt VÉRT Vadászati Kft. is szerepel azon utazási vállalkozók listáján, amelyek utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységét a Budapest Főváros Kormányhivatala jogerősen megtiltotta. Az eltiltás még idén február 11-én kezdődött és egy évig van érvényben - derül ki a BFHK oldalán elérhetó hatósági nyilvántartásokból.

Mészáros Lőrinc gondban lehetMészáros Lőrinc gondban lehet

Az viszont nem derül ki, hogy a felcsúti székhelyű Vért Vadászati Kft. miért került fel az eltiltott utazási vállalkozók listájára. Mindenesetre a BFHK élén Sára Botond áll fővárosi kormánymegbízottként, őt Orbán Viktor kormányfő nevezte ki, korábban fideszes polgármester volt Józsefvárosban. Az eltiltottak listáján viszonylag ismeretlen és minimális forgalmú utazási irodák szerepelnek még Mészáros Lőrinc érdekeltsége mellett. Szintén erre a listára került fel korábban a Robinson Tours, amely a koronavírus-járvány miatt tavaly májusban becsődölt. Az eddigi gyakorlat is azt mutatta, hogy főleg fizetésképtelenség miatt lehet felkerülni a listára. Az viszont nem valószínű, hogy a VÉRT Vadászati Kft. becsődölt volna.

A Vért Vadász Kft. 42.000 hektár területen végez vadgazdálkodási és vadászati tevékenységet. A Gerecse lábánál és az Etyeki dombságon elhelyezkedő területeken minden hazánkban élő nagyvadfaj megtalálható és vadászható

- olvasható a cég honlapján. 

A területükön nem csak vadászni lehet, hanem luxus szállásokat is kínálnak, például a bélmegyeri vadászkastélyban vagy az alcsútdobozi vadászházban. A cég kifejezetten nyereséges, hiszen 2016-os alapítása óta folyamatosan gyarapaszik a bevétele: a 2019-es 325 millió forintról 2020-ban 329 millió forintra jutottak, a profit pedig 49,5 millió forintról 27,8 millió forintra mérséklődött. A honlapjukon és a 2020-as beszámolóban sincs nyoma annak, hogy mi okozhatta az egy éves eltiltást. Főtevékenységük a vadgazdálkodás, de utazásszervezés és utazásközvetítés is szerepel a tevékenységeik között.

A cég eddig főleg a bélmegyeri vadászatokkal kapcsolatban került be a hírekbe. A hvg.hu cikke szerint az ügy háttere az, hogy 2016-ban úgy módosították a vadászati törvényt, hogy újraosztották a vadászati tájegységeket, majd az ezeken a területeken levő földtulajdonosok közgyűlésein szavaztak arról, hogy az elkövetkező 20 évre mely vadásztársasággal kötnek szerződést, azaz kik fognak ott vadászni. A békési Bélmegyeren is összehívták a közgyűlést, és itt vesztettették el a korábbi vadászati jogukat helyi vadászok, amely végül az ifjabb Mészáros frissen megalakított Vadásztársaságához került. Mostanra az összes itthoni jogorvoslati lehetőség kimerült, a pórul járt vadászok kénytelenek a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulni.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.