1p

A British Airways Londonból Hongkongba tartó járata végzett kényszerleszállást Budapesten, egy utas rosszulléte miatt.

Vasárnap a késő esti órákban egy utas rosszulléte miatt megszakította útját a járat és leszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - közölte a Budapest Airport hétfőn az MTI-vel.

A gép a tartályokban lévő üzemanyag mennyisége miatt túlsúlyos volt, ezért a földet érést követően a fékrendszer túlhevült.

Az állóhelyre való beállást követően a tűzoltók megmérték a fékek hőmérsékletét, és azonnal megkezdték azok hűtését. Miután az üzemi hőmérsékletre visszahűtötték, átadták a gépet a szerelőknek. A torony a túlsúlyos leszállás miatt készenléti állapotot rendelt el egy időre. Az esemény kapcsán külső erők bevonására nem volt szükség, a helyzetet a Budapest Airport Létesítményi Tűzoltósága megoldotta.

A British Airways járatai a világ minden tájára eljutnak
A British Airways járatai a világ minden tájára eljutnak
Fotó: Depositphotos

A Budapest Airport közölte: az állóhelyen az utasok kiszállítása a megszokott módon azonnal elkezdődött, ők néhány perc alatt elhagyták a repülőgép fedélzetét. A fedélzeten 273 utas, valamint 13 fő személyzet tartózkodott.

Az utast, aki rosszul volt, a mentők a Dél-pesti Centrumkórházba szállították.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!