2018. október 17. 11:04
mfor.hu

A fizetési kötelezettség azokat a mobilgyártókat terhelné, akik a használatba vétel előtt csomagban telepítik a Google alkalmazásait a készülékeikre.

Komoly változtatásra készül a Google az európai okostelefon-piacon: a techcég fizetőssé teszi a mobilgyártóknak az app-bundlingot, vagyis a több Google-ös alkalmazás használat előtti, egy csomagban való feltelepítését.

A Google Európát - és Kínát, ahol nem elérhetőek a Google-ös alkalmazások - leszámítva a világon mindenütt ingyen, csomagban kínálja a szolgáltatásait a mobilgyártóknak. A 11 komponensű kezdőcsomag (melyben ott van pl. a Google Maps, a Gmail és a Google Docs is) miatt azonban az Európai Bizottság 5 milliárd dolláros bírsággal sújtotta a vállalatot, mert úgy ítélték, hogy a csomagolós módszerrel a Google megsértette a versenyjogi szabályokat. Az EB a bírságolás mellett arra utasította a céget, hogy álljon le az app-bundlinggal. (A Google mind a rendelet, mind a pénzbüntetés ellen fellebbez.)

A Google az EU ítélete miatt döntött most a változtatások mellett. Ennek értelmében a mobilgyártók egymástól függetlenül is kínálhatják majd a Google-ös appokat, tehát nem lesz kötelező egy alkalmazással egy csomagban kínálni a keresőmotort és a Chrome-ot, ugyanakkor bevezetnek egy egyelőre nem meghatározott összegú díjat, melyet az eddig ingyenes, teljes appcsomagokért kell majd fizetni (ebben a Play Store is benne lesz). Bár a fizetési kötelezettség a gyártókat terheli, ezzel végső soron a vásárlóknak lehet nehezebb, mert megnövekedhet az androidos készülékek ára.

A változtatások október 29-től minden, az Európai Gazdasági Térségbe szállított, új okostelefonra és táblagépre érvényesek lesznek.

(Axios)

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.