TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

A fizetési kötelezettség azokat a mobilgyártókat terhelné, akik a használatba vétel előtt csomagban telepítik a Google alkalmazásait a készülékeikre.

Komoly változtatásra készül a Google az európai okostelefon-piacon: a techcég fizetőssé teszi a mobilgyártóknak az app-bundlingot, vagyis a több Google-ös alkalmazás használat előtti, egy csomagban való feltelepítését.

A Google Európát - és Kínát, ahol nem elérhetőek a Google-ös alkalmazások - leszámítva a világon mindenütt ingyen, csomagban kínálja a szolgáltatásait a mobilgyártóknak. A 11 komponensű kezdőcsomag (melyben ott van pl. a Google Maps, a Gmail és a Google Docs is) miatt azonban az Európai Bizottság 5 milliárd dolláros bírsággal sújtotta a vállalatot, mert úgy ítélték, hogy a csomagolós módszerrel a Google megsértette a versenyjogi szabályokat. Az EB a bírságolás mellett arra utasította a céget, hogy álljon le az app-bundlinggal. (A Google mind a rendelet, mind a pénzbüntetés ellen fellebbez.)

A Google az EU ítélete miatt döntött most a változtatások mellett. Ennek értelmében a mobilgyártók egymástól függetlenül is kínálhatják majd a Google-ös appokat, tehát nem lesz kötelező egy alkalmazással egy csomagban kínálni a keresőmotort és a Chrome-ot, ugyanakkor bevezetnek egy egyelőre nem meghatározott összegú díjat, melyet az eddig ingyenes, teljes appcsomagokért kell majd fizetni (ebben a Play Store is benne lesz). Bár a fizetési kötelezettség a gyártókat terheli, ezzel végső soron a vásárlóknak lehet nehezebb, mert megnövekedhet az androidos készülékek ára.

A változtatások október 29-től minden, az Európai Gazdasági Térségbe szállított, új okostelefonra és táblagépre érvényesek lesznek.

(Axios)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.