2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Saját vállalkozása működése érdekében nélkülözhetetlen ügyben fordult a NAV-hoz.

Lapunk számolt be elsőként arról, hogy a miniszterelnök, Orbán Viktor lánya, Orbán Ráhel saját vállalkozást indított a nyár folyamán. Utóbb az is kiderült, hogy az Odu Store Kft. babaruházati termékek forgalmazásával foglalkozik, a boltjukat pedig a Hegyvidék Bevásárlóközpontban tervezik megnyitni.

Azóta az Odu Store felől nem sok információ érkezett, de most történt egy kevésbé feltűnő, ám a cég működése szempontjából nagyon is lényeges változás.

Orbán Ráhel az Úton egy erősebb Európa felé című konferencián a budapesti Marriott szállóban 2013. október 11-én. (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)
Orbán Ráhel az Úton egy erősebb Európa felé című konferencián a budapesti Marriott szállóban 2013. október 11-én. (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

A Cégközlöny szerint ugyanis az Orbán Ráhel egyszemélyes tulajdonában álló, általa ügyvezetett kft. közösségi adószámot igényelt.

Ez nélkülözhetetlen, ha a vállalkozás részt kíván venni a közösségi kereskedelemben, legyen szó termékről vagy szolgáltatásról. Magyarul ha más tagállammal áll üzleti kapcsolatban.

Tekintettel az Odu Store fő profiljára, a ruházati kereskedelemre, a közösségi adószám igénylése nélkülözhetetlen lépés volt, s azt jelzi, hogy a boltban importból származó termékeket is fognak árusítani.

Erre utalt a Linkedin bejegyzésében maga a tulajdonos is, amikor az Odu Store-t úgy márkázta, mint ahol környezetbarát, prémium termékeket vásárolhatnak a fenntarthatóságra odafigyelő szülők, s ahol a gyerekek figyelmének lekötésére játszósarkot is létesítenek, a szülők pedig egy jó kávét is kérhetnek vásárlás közben.

A közösségi adószámot egyébként a cég bejegyzésekor szokták igényelni a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól, ahol már a kezdetekkor tisztában vannak azzal, hogy ilyen jellegű tevékenységet fognak végezni. Erre az Odu Store esetében később került sor.

A bolttal kapcsolatban egyelőre nem érhető el információ a Hegyvidék Bevásárlóközpont holnapján, ahol az összes ott működő üzletet feltüntetik.

Feltehetően az is késleteti a bolt üzembe helyezését, hogy a tulajdonos a családjával átmeneti időre Spanyolországba költözött. Orbán Ráhel férje, Tiborcz István ugyanis ott egyenget szállodabizniszt, amint arról a sajtó bőségesen beszámolt az elmúlt időszakban.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!