<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Új fb-tag érkezett, egy volt állami csúcsvezető ex-felesége kapott tisztséget a Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt.-nél.

Újabb csere történt a magyar divatipar feltámasztására gründolt Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságában, nem sokkal azután, hogy pár hónapja a szolnoki fideszes körökhöz közel álló személy került be az Orbán Ráhel közeli ismerőse által vezetett cég fb-jébe (amiről itt adtunk hírt).

Képünk illusztrációKépünk illusztráció

 

A cégnyilvántartás szerint a Magyar Államkincstár egykori vezetőjének, a jelenleg az Eximbankban pénzügyi vezérigazgató-helyettesként dolgozó Dancsó Józsefnek a volt felesége, dr. Soós Ilona lett fb-tag a cégben.

Neve pár évvel ezelőtt, 2015 táján forgott sokat a sajtóban, amikor Gaskó Istvánnal, a LIGA Szakszervezetek konföderáció, illetve a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete akkori vezetőjével hozták összefüggésbe a személyét. Egy párt alkottak, ezen túl Soós Ilona cége, a Juvenalis-Oros Kft. jogsegély-szolgáltatást nyújtott a szervezet részére (írta akkoriban a Magyar Hírlap) – ami vitákra adott okot a VDSZSZ-en belül. Gaskó elnökségét érintően nyomozás is indult, például hűtlen kezelés miatt. A vádakat alaptalannak nevezte Gaskó.

A Juvenalis-Oros Kft. a mai napig működik, de már LifeGOAL Managing Kft. néven. A névváltásra tavaly áprilisban került sor, ezzel egy időben pedig bekerült a cégbe tulajdonosként és ügyvezetőként Dancsó József és Soós Ilona közös gyermeke, az 1999-es születésű Dancsó József.

A fő profilban üzletviteli tanácsadással foglalkozó, Orosházán bejegyzett cég nem bonyolít nagy forgalmat, 2019-ben 2,4 millió forint nettó értékesítési árbevételre 96 ezer forint adózott eredmény jutott. A megélhetést értelemszerűen nem ez a tevékenység biztosítja, hanem Soós Ilona ügyvédi praxisa, melyet Orosházán végez.

A Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt.-t a hazai divatipar egyik zászlóshajójának szánták az alapítói. Tevékenysége mögött ott sejtik a miniszterelnök lányát, Orbán Ráhelt, aki hivatalosan semmilyen módon nem vállal szerepet a társaság működésében. Ugyanakkor a cégnek fontos feladatot szánnak a hazai divatipar feltámasztásában, ami Orbán Ráhelnek is az egyik küldetése (a másik a turizmus istápolása). A Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. tulajdonolta cég felügyelő bizottságát jelenleg Szilágyi Szabolcs, Nagy Róbert Ákosné és Soós Ilona alkotják.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.