3p

Új fb-tag érkezett, egy volt állami csúcsvezető ex-felesége kapott tisztséget a Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt.-nél.

Újabb csere történt a magyar divatipar feltámasztására gründolt Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságában, nem sokkal azután, hogy pár hónapja a szolnoki fideszes körökhöz közel álló személy került be az Orbán Ráhel közeli ismerőse által vezetett cég fb-jébe (amiről itt adtunk hírt).

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

 

A cégnyilvántartás szerint a Magyar Államkincstár egykori vezetőjének, a jelenleg az Eximbankban pénzügyi vezérigazgató-helyettesként dolgozó Dancsó Józsefnek a volt felesége, dr. Soós Ilona lett fb-tag a cégben.

Neve pár évvel ezelőtt, 2015 táján forgott sokat a sajtóban, amikor Gaskó Istvánnal, a LIGA Szakszervezetek konföderáció, illetve a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete akkori vezetőjével hozták összefüggésbe a személyét. Egy párt alkottak, ezen túl Soós Ilona cége, a Juvenalis-Oros Kft. jogsegély-szolgáltatást nyújtott a szervezet részére (írta akkoriban a Magyar Hírlap) – ami vitákra adott okot a VDSZSZ-en belül. Gaskó elnökségét érintően nyomozás is indult, például hűtlen kezelés miatt. A vádakat alaptalannak nevezte Gaskó.

A Juvenalis-Oros Kft. a mai napig működik, de már LifeGOAL Managing Kft. néven. A névváltásra tavaly áprilisban került sor, ezzel egy időben pedig bekerült a cégbe tulajdonosként és ügyvezetőként Dancsó József és Soós Ilona közös gyermeke, az 1999-es születésű Dancsó József.

A fő profilban üzletviteli tanácsadással foglalkozó, Orosházán bejegyzett cég nem bonyolít nagy forgalmat, 2019-ben 2,4 millió forint nettó értékesítési árbevételre 96 ezer forint adózott eredmény jutott. A megélhetést értelemszerűen nem ez a tevékenység biztosítja, hanem Soós Ilona ügyvédi praxisa, melyet Orosházán végez.

A Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt.-t a hazai divatipar egyik zászlóshajójának szánták az alapítói. Tevékenysége mögött ott sejtik a miniszterelnök lányát, Orbán Ráhelt, aki hivatalosan semmilyen módon nem vállal szerepet a társaság működésében. Ugyanakkor a cégnek fontos feladatot szánnak a hazai divatipar feltámasztásában, ami Orbán Ráhelnek is az egyik küldetése (a másik a turizmus istápolása). A Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. tulajdonolta cég felügyelő bizottságát jelenleg Szilágyi Szabolcs, Nagy Róbert Ákosné és Soós Ilona alkotják.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!