TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A miniszter szerint tartható az ütemezés.

Mivel egyre több jel árulkodik arról, hogy csúszásban van a paksi atomerőmű két új blokkjának építése, megkérdeztük a Kormányinfót tartó minisztert a tegnapi sajtótájékoztatón, hogy a tervezett időben, tehát 2026-re illetve 2027-re termelésbe tudnak-e állni az új létesítmények.

Gulyás Gergely Gulyás Gergely

Gulyás Gergely válasza szerint igen. Mint a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, Süli János paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter beszámolójában azt szerepel, hogy a beruházás befejezésének időpontja tartható. Ezt az álláspontot pedig osztja a kormány.

Ugyanakkor egy ekkora beruházásnál minden kétséget nehéz kizárni, hogy tényleg elkészülnek határidőre a blokkok - tette hozzá kérdésünkre. S valóban, mint tegnap megírtuk, az építkezés elkezdéséhez szükséges felvonulási épületek is leghamarabb 2020-ban készülhetnek el, onnantól számítva pedig 6-7 év marad az üzemszerű működés államközi szerződésben foglalt elkezdéséhez.

Mivel ehhez az időponthoz kapcsolódik az oroszok által nyújtott 10 milliárd eurós hitel törlesztése is, fontos lenne, hogy valóban tartani lehessen a határidőt. Csakhogy pont Süli János beszélt arról a napokban a parlamentben, hogy már folyamatban van a hitelszerződés újratárgyalása - ez pedig nem arra utal, hogy minden az eredeti ütemterv szerint haladna. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.