2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Olcsónak, egyszerűnek és igazságosnak nevezte a május 1-jétől használható vármegye- és országbérletet az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára pénteki, székesfehérvári sajtótájékoztatóján.

Nagy Bálint azt mondta, fontos közlekedéspolitikai cél hozzájárulni a lakosság mobilizációjához és a gazdasági növekedéshez.

Hozzátette, a jelenleg zajló tárgyalások azt célozzák, hogy a helyközi közlekedésen kívül a helyire is kiterjesszék a vármegye- és országbérletekhez hasonló rendszert; egyebek mellett Zalaegerszegen és Székesfehérváron folynak ez ügyben egyeztetések.

Így néz ki egy országbérlet. Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Így néz ki egy országbérlet. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Pafféri Zoltán, a MÁV-Volán-csoport elnök-vezérigazgatója közölte: az ország- és vármegyebérletek április 24-e óta elővételben megvásárolhatók a MÁV applikációban, és péntektől több mint 1100 értékesítési ponton, a MÁV-START és a Volánbusz jegypénztáraiban, valamint az automatákból is. Május 1-jétől pedig a Volánbuszok fedélzetén az autóbuszvezetőknél is meg lehet majd váltani azokat. A BKK értékesítési pontjain az országbérlet és a Pest vármegyei bérlet vásárolható meg elsejétől.

Kitért arra, hogy a jegyrendszer korszerűsítésén túl a járműflotta és az infrastruktúra fejlesztésére is nagy hangsúlyt helyeznek.

A fejlesztések között említette a Nyugati-pályaudvar felújítását, valamint a veszprémi vasútállomás korszerűsítését.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere fontos célnak nevezte, hogy az ingázók minél többen használják az autó helyett a közösségi közlekedést.

Hegyi Zsolt, a MÁV-START vezérigazgató-helyettese bemutatta az országberlet.hu honlapot, amelyen az új bérlettel kapcsolatos információk megtalálhatók.

Itt olvasható az is, hogy az egy-egy vármegye területére érvényes teljes árú bérlet 9450 forintba, a diákbérlet pedig 945 forintba kerül. Az országbérlet ára 18 900 forint, a tanulók 1890 forintért tudják megvásárolni.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!