<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az utóbbi évtizedekben akkorát fejlődött az ablakgyártás is, hogy a Pál utcai fiúk nemhogy feloszlatnák a gittegyletet, hanem meg sem tudnának alakulni, ha most íródna a regény. Nemcsak a légkamrák megjelenése hozta a változást, hanem például az üvegek száma is, ami a három réteg esetében konkrétan komplett üvegszerkezetet jelent, ami a lehető legjobb hőszigetelő tulajdonsággal bír ma a piacon. 

Miből áll a háromrétegű üvegszerkezet?

Adott ugye három darab sík üveglap, amiket távtartók választanak el egymástól. Ezek a távtartók páraszűrő szemcséket tartalmaznak. A szerkezetet peremtömítő réteggel látják el körben a minél kiválóbb hőszigetelés érdekében. Az üvegek közötti üres légteret nemesgázzal töltik fel, ami leggyakrabban argon, de kriptont is szoktak használni. Az első és a harmadik üveglap belső fele kap még egy folyékony fémréteget is, szintén azért, hogy az energiahatékonyság minél magasabb legyen.

A kétrétegű üveg ezzel szemben nem három, hanem csak kettő darab sík üveglapból áll, amit szintén távtartóval választanak el. Tudjon meg többet az RS Ablaktól a háromrétegű üvegezés jelentőségéről, hiszen évek óta elkötelezettjei nemcsak a nyílászárók beépítésének, hanem a gyártásának is.

Melyik a jobb?

Ez mindig attól függ, hogy mi a cél. Nem lehet elvitatni, hogy a több évtizeddel ezelőtti kezdetleges megoldásoknál a kétrétegű üveg is sokkal hatékonyabb hő- és hangszigetelés szempontjából is. De ha belegondolunk, hogy ha három rétegen kell átjutnia mind a hőnek, mind a zajnak, akkor értelemszerűen nyilván ebben az esetben még nehezebben fog áthatolni a további plusz egy üvegen. Azok az ingatlantulajdonosok, akik forgalmas helyen laknak, vagy olyan elhelyezkedésű az épület, hogy télen és nyáron is támogatni kell minden lehetséges módon a benti optimális hőmérséklet megtartását, nem véletlenül keresik a három üveglapos szerkezetet.

Népszerű dizájn elem a padlótól plafonig érő ablak

Ugyanakkor energiahatékonyság szempontjából meglehetősen pocsék. Minél nagyobb az üveg, annál valószínűbb, hogy nyáron jobban beengedi a meleget, télen pedig a hideget. Hogy ne kelljen választani a trendi otthon és a megfelelő hőszigetelés között, tökéletes kopromisszumként lép színre a háromrétegű üvegezés. 

Zajvédelem

Otthonunk nyugalma miatt fontos szerepe van az ablakoknak, hogy csukott állapotban mennyire engedik be a környék hanghatásait. Ez lehet a nagyvárosi forgalom zaja vagy vidéken a hajnali kakasszó, de akár harangozás is. Azon túlmenően, hogy három üvegen a hanghatások is nehezebben jutnak át, van még lehetőség a hangszigetelés fokozására. A hibátlanul tervezett és összeállított profilrendszer, a tömítések hozzájárulnak a nyugodt pihenéshez. Aki biztosra szeretne menni, kérheti az ablakát hanggátló változatban. A hanggátlást az üvegek aszimmetriája és egy speciális fólia biztosítja.

Nézze meg az RS ABlak kínálatát, és válassza ki a legmodernebb nyílászárókat otthonába.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.