<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az új tulajdonos a Közép-Európa Alfa Vagyonkezelő Kft., melynek befektetője az Optima Befektetési Zrt.

Befektetési politikájának megfelelően a varsói központú CEE Equity Partners magántőke-alapja hazai befektetőnek értékesíti a Budapesti Metropolitan Egyetemet (METU), közölte az intézmény.

A kiválasztott új tulajdonos a Közép-Európa Alfa Vagyonkezelő Kft., melynek befektetője az Optima Befektetési Zrt.

Az Optima célja az, hogy befektetési stratégiájának megfelelően elősegítse az intézmény további fejlődését, és nemzetközi jelentőségű felsőoktatási intézménnyé tegye az egyetemet.

(Illusztráció. Fotó: Pixabay)(Illusztráció. Fotó: Pixabay)
A nemzetközi versenytárgyaláson több - hazai, európai és ázsiai - szakmai és pénzügyi vevőjelölt közül a legjobb ajánlatot tevő Közép-Európa Alfa Vagyonkezelő Kft.-vel született megállapodás a METU megvásárlásáról. A tranzakció zárása az ilyenkor szokásos feltételek teljesülését követően várhatóan a jövő héten megtörténik.

A Budapesti Metropolitan Egyetem stabil, érett, egyértelműen meghatározott célokat követő intézmény, erős menedzsmenttel, kiváló akadémiai testülettel és hallgatói közösséggel. Ennek köszönhető, hogy befektetésünk értéke az elmúlt hat évben folyamatosan nőtt, igen büszkék vagyunk a METU-s kollegákra és hallgatókra

– mondta el Szalai Tamás, a CEE Equity Partners befektetési igazgatója.

A nemzetközi tenderen világszínvonalú tanácsadók segítették a munkánkat, akik egyöntetűen kiváló befektetési lehetőségnek találták a Budapesti Metropolitan Egyetemet. Célunk, hogy az elkövetkező években elősegítsük az intézmény továbbfejlődését és nemzetköziesedését

– mondta el Fekete Zoltán, a Közép-Európa Alfa Vagyonkezelő Kft. befektetőjének, az Optima Befektetési Zrt.-nek a vezérigazgatója.

A Budapesti Metropolitan Egyetem Magyarország legnagyobb magánegyeteme, amely évek óta nagy hangsúlyt fektet a képzések fejlesztésére, a hallgatók elégedettségének, ajánlási hajlandóságának növelésére.

Az intézményben 1000-nél több külföldi hallgató tanul, és a diákok több mint 30 népszerű szak közül választhatnak.  Az intézmény tevékenységét változatlanul Dr. Tóth Ágnes elnök-vezérigazgató és Dr. Bachmann Bálint rektor irányítja.

Az egyetem eddigi sikere, üzleti eredményei egyértelműen bizonyítják, hogy a Metropolitan jó úton jár, hiszen a hallgatók nagyra értékelik az intézmény képzéseit és komoly munkaerőpiaci potenciált látnak a METU-s diplomákban

- mondta el Dr. Tóth Ágnes, a Metropolitan elnök-vezérigazgatója.

Erre építve fejlődünk tovább, célunk, hogy a Budapesti Metropolitan Egyetem regionális szinten meghatározó, nemzetközi jelentőséggel bíró felsőoktatási intézménnyé váljon.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.