TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

Ma délután elindult a távozó indexes új kezdeményezése, a Telex.

távozó indexesek a Facebook-oldalukon és az augusztus 13-án beregisztrált telex.hu-n közzétett videójukban és egy írásos felhívásban jelentették be, hogy Telex néven új, se nem baloldali, se nem jobboldali hírportál elindítását tervezik - írja a media1.hu.

"Szeretnénk egy nagy, független, sokszínű hírportált, mert őszintén hiszünk abban, hogy az olvasók szabad döntéseihez korrekt, pártatlan hírek szükségesek, és ma Magyarországon nagy elérésű és nagy hatású újságra van szükség" - írják.

„Teljes gőzzel azon dolgozunk, hogy mielőbb elindulhasson az újság, de nem lesz egyszerű, ezért a segítségeteket kérjük! Az újság elindításához szükséges kezdő pénzmennyiségre gyűjtünk, ha tehetitek, támogassátok a Telexet, és ezt osszátok is meg minél több emberrel!”

Munk Vera beszél a Telex adománygyűjtő videójában Munk Vera beszél a Telex adománygyűjtő videójában

Korábban ugyan előfizetéses rendszerben működő újságról beszéltek a volt indexesek, most egyelőre támogatókat keresnek. A legkisebb támogatói összeg 2990, amennyiben rendszeres támogátást választ az olvasó, és 9990 a legkisebb, ha alkalmi a donáció, de van 15 és 50 ezres csomag is.

"A helyzet ugyanis az, hogy egy nagy szerkesztőség üzemeltetése irtó drága, havonta tízmilliókba kerül" - írják, ezért mindenkit az általa megengedhető legnagyobb összeggel való támogatásra buzdítanak. Egyelőre elég sikeresnek nevezhető az akció, mer alig pár óra alatt már majdnem 7000 támogatót tudtak összegyűjteni, ami 20-30 millió forint, vagy akár ennél is több lehet.

A Telex támogatóinak száma (2020. 09. 4. 17h 36p) A Telex támogatóinak száma (2020. 09. 4. 17h 36p)

Az új lapot tehát nagy létszámú szerkesztőséggel, nagy elérésű oldalként képzelik el, sokféle témát feldolgozva: "közéletről, gazdaságról, kultúráról, sportról, a legújabb technológiákról, tudományról is, és amiben szórakoztató, izgalmas, nagy hatású sztorikat is olvashat a közönség."

A nagy létszámú szerkesztőség kiderül abból is, hogy a bemutatkozóban azt írják a lapról, "ahol annyi újságíró dolgozik, hogy nem kell válogatni, melyik fontos történésről számoljunk be, mert minden jelentős esemény, hír ismertetésére van elegendő emberünk."

Azt is ígérik, hogy a lap zömmel újságírói tulajdonban lesz, és nem lesz ellenzéki, sem kormánypárti, simán csak korrekt, kritikus és kíváncsi újságírói értékeket képvisel.

A Telex, mint írják, a jövőben "nem ellenzéki, nem kormánypárti, simán csak korrekt, kritikus és kíváncsi újságírói értékeket képvisel."

A lap kiadója az a Van Másik Kft., amelynek létrejöttérről lapunk tudósított először.

Kárpáti Márton,  a Van Másik Kft. ügyvezetője a Media1-nek elmondta, hogy a telex.hu-t egy harmadik féltől kellett megvenni, és mivel a vásárlás pillanatában már kiszivárgott a sajtóban a távozó indexesek cégének neve, nem akarták, hogy a domén megvásárlását megelőző ártárgyalásokon ez feljebb hajtsa az árat, ezért vette meg eredetileg a domaint a Kárpátok Komunikációs Ügynökség kft., mely Kárpáti Márton testvéréé. A Van Másik Kft. hamarosan átveszi a domaint, ők lesznek a végső tulajdonosai a doménnek, ez a kft. lesz a kiadó. Nem arról van tehát szó, hogy előre felkészültek az ügyletre, a Kárpátok megalapítása ugyanis csak véletlen egybeesés.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.