<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p


			
		
mfor.hu

Ma délután elindult a távozó indexes új kezdeményezése, a Telex.

távozó indexesek a Facebook-oldalukon és az augusztus 13-án beregisztrált telex.hu-n közzétett videójukban és egy írásos felhívásban jelentették be, hogy Telex néven új, se nem baloldali, se nem jobboldali hírportál elindítását tervezik - írja a media1.hu.

"Szeretnénk egy nagy, független, sokszínű hírportált, mert őszintén hiszünk abban, hogy az olvasók szabad döntéseihez korrekt, pártatlan hírek szükségesek, és ma Magyarországon nagy elérésű és nagy hatású újságra van szükség" - írják.

„Teljes gőzzel azon dolgozunk, hogy mielőbb elindulhasson az újság, de nem lesz egyszerű, ezért a segítségeteket kérjük! Az újság elindításához szükséges kezdő pénzmennyiségre gyűjtünk, ha tehetitek, támogassátok a Telexet, és ezt osszátok is meg minél több emberrel!”

Munk Vera beszél a Telex adománygyűjtő videójábanMunk Vera beszél a Telex adománygyűjtő videójában

Korábban ugyan előfizetéses rendszerben működő újságról beszéltek a volt indexesek, most egyelőre támogatókat keresnek. A legkisebb támogatói összeg 2990, amennyiben rendszeres támogátást választ az olvasó, és 9990 a legkisebb, ha alkalmi a donáció, de van 15 és 50 ezres csomag is.

"A helyzet ugyanis az, hogy egy nagy szerkesztőség üzemeltetése irtó drága, havonta tízmilliókba kerül" - írják, ezért mindenkit az általa megengedhető legnagyobb összeggel való támogatásra buzdítanak. Egyelőre elég sikeresnek nevezhető az akció, mer alig pár óra alatt már majdnem 7000 támogatót tudtak összegyűjteni, ami 20-30 millió forint, vagy akár ennél is több lehet.

A Telex támogatóinak száma (2020. 09. 4. 17h 36p)A Telex támogatóinak száma (2020. 09. 4. 17h 36p)

Az új lapot tehát nagy létszámú szerkesztőséggel, nagy elérésű oldalként képzelik el, sokféle témát feldolgozva: "közéletről, gazdaságról, kultúráról, sportról, a legújabb technológiákról, tudományról is, és amiben szórakoztató, izgalmas, nagy hatású sztorikat is olvashat a közönség."

A nagy létszámú szerkesztőség kiderül abból is, hogy a bemutatkozóban azt írják a lapról, "ahol annyi újságíró dolgozik, hogy nem kell válogatni, melyik fontos történésről számoljunk be, mert minden jelentős esemény, hír ismertetésére van elegendő emberünk."

Azt is ígérik, hogy a lap zömmel újságírói tulajdonban lesz, és nem lesz ellenzéki, sem kormánypárti, simán csak korrekt, kritikus és kíváncsi újságírói értékeket képvisel.

A Telex, mint írják, a jövőben "nem ellenzéki, nem kormánypárti, simán csak korrekt, kritikus és kíváncsi újságírói értékeket képvisel."

A lap kiadója az a Van Másik Kft., amelynek létrejöttérről lapunk tudósított először.

Kárpáti Márton,  a Van Másik Kft. ügyvezetője a Media1-nek elmondta, hogy a telex.hu-t egy harmadik féltől kellett megvenni, és mivel a vásárlás pillanatában már kiszivárgott a sajtóban a távozó indexesek cégének neve, nem akarták, hogy a domén megvásárlását megelőző ártárgyalásokon ez feljebb hajtsa az árat, ezért vette meg eredetileg a domaint a Kárpátok Komunikációs Ügynökség kft., mely Kárpáti Márton testvéréé. A Van Másik Kft. hamarosan átveszi a domaint, ők lesznek a végső tulajdonosai a doménnek, ez a kft. lesz a kiadó. Nem arról van tehát szó, hogy előre felkészültek az ügyletre, a Kárpátok megalapítása ugyanis csak véletlen egybeesés.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.