Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Erre eddig is megvolt a lehetőség, csak jól eldugva a menüben. Sokan ezért nem is tudtak róla.

Mark Zuckerberg éppen egy héttel ezelőtt szólalt meg először a Cambridge Analytica-botrány kapcsán, és azt ígérte, három lépésben meg fogja reformálni a Facebookot, hogy visszanyerje a felhasználók bizalmát. A lépések közül az egyik a közösségi oldalon futó alkalmazások teljes átvilágítását ígéri, a másik azt, hogy drasztikusan korlátozzák a fejlesztők hozzáférését a felhasználói adatokhoz, a harmadik pedig azt, hogy megkönnyítik a felhasználóknak, hogy maguk korlátozzák az adatok hozzáférhetőségét. Utóbbi eddig is lehetséges volt, de túlzottan el volt dugva az oldal menüjében. A cég szerdai közleményében dobolta ki, hogy ezt most jóval szembeszökőbb helyre pakolták át, és részletes útmutatóval is szolgálnak a személyes adatok törléséhez.

A mobil eszközökön használatos felületen a Beállítások menüt teljes egészében áttervezték, hogy a fontos beállításokat a felhasználók könnyebben megtalálhassák. Ahelyett, hogy közel húsz különböző menüpontban érnék el a beállítási opciókat, ezek most már egyetlen közös helyről, egyszerűen hozzáférhetők.

A régi és a megújult beállítási felület a Facebook mobilos felületénA régi és a megújult beállítási felület a Facebook mobilos felületén


A Facebook mobilos felületén egy új, Privacy Shortcuts1 elnevezésű menüpont jelenik meg, amelyben a felhasználók néhány mozdulattal beállíthatják adataik hozzáférhetőségét.

  • Biztonságosabbá tehetik fiókjaikat: további védelmi rétegek, például a kétfaktoros hitelesítés aktiválásával védhetik fiókjukat. Ha ez a funkció be van kapcsolva, és egy idegen megkísérel belépni egy felhasználó fiókjába egy idegen eszközről, a fiók valódi tulajdonosa értesítést kap erről, amelyben megerősítheti, hogy ő maga próbál-e bejelentkezni. 
  • Kontrollálhatják személyes adataik felhasználását: a felhasználók áttekinthetik a már megosztott tartalmaikat, és törölhetik ezeket, ha szeretnék. Az áttekinthető tartalmak közt megtalálhatók a saját posztjaik, de mások bejegyezései, amelyekre ők reagáltak, és például az ismerősnek jelöléseik, valamint a facebookos keresési előzmények is.
  • Beállíthatják, hogy ki láthatja a posztjaikat és a profiljukon elérhető adatokat: a Facebookon megosztott adatok a felhasználók tulajdonát képezik, és a felhasználók beállíthatják, hogy ki láthatja a bejegyzéseiket, és ki férhet hozzá az adatlapjaikon lévő információkhoz.

Annak érdekében, hogy az emberek biztonságosan tudják kezelni az általuk megosztott adatokat és információkat, például posztjaikat, mások bejegyzéseire adott reakcióikat, kommentjeiket, vagy a keresési előzményeiket, a Facebook bevezeti az Access Your Information1 nevű funkciót.

Az új funkcióval le lehet tölteni egy másolatot az oldalon tárolt adatokról (pl. feltöltött fotók, ismerősök listája, posztok), és azokat akár egy másik szolgáltatásba is át lehet mozgatni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.