1p

Szép kis osztalékelőleg kifizetéséről döntöttek.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján jelent meg a tájékoztatás arról, hogy az MVM Energetika Zrt. arról tájékoztatja a piaci szereplőket, hogy a tulajdonosi jogok gyakorlója – tekintettel az MVM Csoport 2023. évi eredményességére és stabil pénzügyi pozíciójára – november 24-én kelt alapítói határozatával úgy döntött, hogy 309 milliárd forint osztalékelőleg kifizetését rendeli el az egyedüli részvényes részére november 30-ig. A cég egyedüli részvényese a magyar állam, így ez a pénz gyakorlatilag egyből az államkasszába vándorol.

A közlésben végül emlékeztettek arra, hogy szeptember 14-én közzétett EU IFRS szerinti évközi konszolidált beszámolója alapján a társaságcsoport az első félévben 209 milliárd forint adózott eredményt ért el, amely főként a külföldi versenypiaci szegmens eredményének köszönhető.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!