2018. április 14. 10:09
MTI

Jelentős fejlesztésbe kezd ebben a hónapban a nyugat-magyarországi autóbuszgyártó, a Kravtex, amely kétmilliárd forintból bővíti a gyártókapacitását és modernizálja a technológiáját - olvasható a Magyar Idő szombati számában.

A cég - amely két év alatt ötszáz járművet szállított a hazai közlekedési vállalatoknak - a következő hetekben indítja útjára kapacitásnövelő beruházási programját. A bővítés építés- és gyártástechnológiai fejlesztésekkel járul hozzá a gyártó piaci pozíciójának megőrzéséhez.

A következő hetekben indítja útjára kétmilliárd forint összértékű kapacitásnövelő beruházási programját a Credobus márkát alapító Kravtex-Kühne-csoport. A bővítés építés- és gyártástechnológiai fejlesztésekkel járul hozzá a gyártó piaci pozíciójának megőrzéséhez
- mondta el a lapnak Tormássy Attila kommunikációs vezető.

Tormássy azt is elmondta, hogy a teljes egészében saját forrásból megvalósuló programban másfél-két év alatt a mosonmagyaróvári autóbuszgyártó csarnok mintegy négyezer, a győri, autóbuszokat összeszerelő üzem pedig ezer négyzetméterrel bővül, továbbá modernizálják az 1879-ben felépült öntödét, és csúcstechnológiájú gyártóeszközöket szereznek be. 


   
Hozzátette: emellett idén és 2019-ben is új Credobus-modellek piaci bevezetését kezdik meg, amelyek fejlesztésére további jelentős saját pénzeszközöket fordítanak. A fejlesztés célja a kapacitás bővítése mellett a hatékonyság és a termelékenység növelése, ugyanis a járműipar legnagyobb kihívása a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetben a megfelelő számú és képzettségű szakember megtalálása.

A Kravtex eddigi működése alatt mintegy 1600 autóbuszt adott el a hazai közlekedési cégeknek. Míg korábban évente 100-120 járművet készítettek, 2016 óta ezt megkettőzték, és a most kezdődő fejlesztésekkel dinamikusan nőhet a termelés volumene - mondta el a lapnak Tormássy.