2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Legalábbis a munkavállalóknak - a munkáltatók biztosan jobban örülnek annak, hogy jövőre rengeteg ünnep hétvégére esik. Csak két esetben nyúl bele a kormány a munkarendbe, így két szombaton tartunk biztosan munkanapot.

A kedd esti Magyar Közlönyben megjelent az innovációért és technológiáért felelős miniszter rendelete a 2022. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről, amely minden munkáltatóra és az általuk általános munkarendben foglalkoztatottakra kiterjed - szúrta ki a Privátbankár.hu.

A "szokásos" hétfőre és péntekre eső ünnepek (nagypéntek, húsvét, pünkösd) mellett két esetben nyújtja meg a hétvégéket a rendelet. Március 15. keddre esik, az előtte lévő hétfőt ezért megkapjuk pihenőnapnak 2022-ben - ezt majd március 26-án, szombaton kell ledolgoznunk. Emellett november 1-je is keddi napra esik, így október 31-ére pihenőnapot ad a kormány - ezt már előre le kell dolgoznunk, október 15-én, szombaton.

Nagyon sok ünnep esik hétvégére

2022-ben egyébként hétvégére esik január 1-je, május 1-je, augusztus 20-a és még október 23-a is. December 24-e szombatra esik, így a karácsonyi ünnepnapok közül csak 26-a hétfő lesz munkaszüneti nap.

A húsvét vasárnap jövőre április 17-ére esik, így nagypéntek április 15-én, húsvét hétfő pedig 18-án lesz.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!