2019. július 1. 16:37

A város képviselő testülete pénteken zárt ülésen tárgyalt a focicsapattal kapcsolatban érkezett befektetői megkeresésről. Információink szerint már a megállapodás is megköttetett.

A balmazújvárosi képviselő testület június 28-i ülésének egyik napirendi pontjaként szerepelt egy előterjesztés a "Balmazújváros Sport Kft.-vel kapcsolatos befektetői megkeresés tárgyában". Mivel a dokumentumot zárt ülésen tárgyalták, az előterjesztés és az ülésről készült jegyzőkönyv ezt érintő része sem lesz nyilvános a későbbiekben. A befektetők lehetséges érkezéséről azonban már egy ideje lehetett hallani, hiszen a csapat mögött álló társaság erre hivatkozva nem adott ki hivatalos információt a felkészüléssel kapcsolatban - minden ugyanis a múlt pénteki döntés függvénye.

Az épp, hogy NBII-ben maradó csapat körül súlyos anyagi problémák merültek fel az elmúlt időszakban, ráadásul már a város vezetése sem kívánta ész nélkül finanszírozni a csapat lyukas költségvetését. Helyette a kormány küldött egy 100 millió forintos "gyorssegélyt". Mint arról mi is beszámoltunk, a fociklub tavaly tetemes, 216 milliós veszteséget termelt, ami negatívba húzta a csapat mögött álló cég saját tőkéjét is. Ez tulajdonosi pótbefizetés igényét vonta maga után. A helyzet mostanra sem lett sokkal jobb, hiszen sürgős anyagi segítségre szorult a klub annak érdekében is, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetségtől megkaphassák az indulási jogot a következő szezonra.

Futballberkekből származó információink szerint az önkormányzat megtalálta a megfelelő megoldást a klub jövőjét illetően. A hivatalos álláspont szerint a csapatot és a (város tulajdonában lévő) céget az elmúlt években állami források segítségével megvalósuló infrastrukturális beruházások miatt nem lehetett veszni hagyni, ráadásul a város vonzáskörzetében működő csapatok súlytalansága miatt létfontosságú a balmazújvárosi foci életben tartása.

A nem hivatalos verzió szerint pedig lényegében egy egyszerű barterügylet jelentette a megoldást, melynek eredményeként a balmazújvárosi focicsapat kínai befektetők tulajdonába kerül.

A kínaiak ugyanis logisztikai központ létesítését tervezik a városban, melyhez az önkormányzat ingyen átadott számukra egy - a beruházás érdekében - belterületté minősített mezőgazdasági területet, a kínai vállalat pedig ezért cserébe vállalta a focicsapat fenntartását és működtetését.

Az információkkal kapcsolatban megkerestük a polgármestert is, de cikkünk megjelenéséig nem érkezett reakció.

Frissítés 2019.07.03 16:25

A Balmazújváros Sport Kft. megkeresésünkre közölte,
A "Kft.
vezetését megkereste egy befektető, aki azonban nem kívánja nyilvánosságra hozni az ajánlatát sem, valamint az adatait sem. Az ügyvezető a befektető képviselőjét, a balmazújvárosi képviselő-testülethez irányította, a testületi ülésre azonban az ügyvezető nem kapott meghívót - ráadásul zárt ülés volt - így nem tudunk beszámolni annak részleteiről."

Az pénteki ülés egyik naprendi pontja volt a Kft. ügyvezetőjének visszahívása is, mellyel kapcsolatban a Kft. arról tájékoztatott, hogy ez végül nem történt meg. A képviselő testület megtárgyalta és nem látta megalapozottnak a visszahívást.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.