2019. július 1. 16:37

A város képviselő testülete pénteken zárt ülésen tárgyalt a focicsapattal kapcsolatban érkezett befektetői megkeresésről. Információink szerint már a megállapodás is megköttetett.

A balmazújvárosi képviselő testület június 28-i ülésének egyik napirendi pontjaként szerepelt egy előterjesztés a "Balmazújváros Sport Kft.-vel kapcsolatos befektetői megkeresés tárgyában". Mivel a dokumentumot zárt ülésen tárgyalták, az előterjesztés és az ülésről készült jegyzőkönyv ezt érintő része sem lesz nyilvános a későbbiekben. A befektetők lehetséges érkezéséről azonban már egy ideje lehetett hallani, hiszen a csapat mögött álló társaság erre hivatkozva nem adott ki hivatalos információt a felkészüléssel kapcsolatban - minden ugyanis a múlt pénteki döntés függvénye.

Az épp, hogy NBII-ben maradó csapat körül súlyos anyagi problémák merültek fel az elmúlt időszakban, ráadásul már a város vezetése sem kívánta ész nélkül finanszírozni a csapat lyukas költségvetését. Helyette a kormány küldött egy 100 millió forintos "gyorssegélyt". Mint arról mi is beszámoltunk, a fociklub tavaly tetemes, 216 milliós veszteséget termelt, ami negatívba húzta a csapat mögött álló cég saját tőkéjét is. Ez tulajdonosi pótbefizetés igényét vonta maga után. A helyzet mostanra sem lett sokkal jobb, hiszen sürgős anyagi segítségre szorult a klub annak érdekében is, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetségtől megkaphassák az indulási jogot a következő szezonra.

Futballberkekből származó információink szerint az önkormányzat megtalálta a megfelelő megoldást a klub jövőjét illetően. A hivatalos álláspont szerint a csapatot és a (város tulajdonában lévő) céget az elmúlt években állami források segítségével megvalósuló infrastrukturális beruházások miatt nem lehetett veszni hagyni, ráadásul a város vonzáskörzetében működő csapatok súlytalansága miatt létfontosságú a balmazújvárosi foci életben tartása.

A nem hivatalos verzió szerint pedig lényegében egy egyszerű barterügylet jelentette a megoldást, melynek eredményeként a balmazújvárosi focicsapat kínai befektetők tulajdonába kerül.

A kínaiak ugyanis logisztikai központ létesítését tervezik a városban, melyhez az önkormányzat ingyen átadott számukra egy - a beruházás érdekében - belterületté minősített mezőgazdasági területet, a kínai vállalat pedig ezért cserébe vállalta a focicsapat fenntartását és működtetését.

Az információkkal kapcsolatban megkerestük a polgármestert is, de cikkünk megjelenéséig nem érkezett reakció.

Frissítés 2019.07.03 16:25

A Balmazújváros Sport Kft. megkeresésünkre közölte,
A "Kft.
vezetését megkereste egy befektető, aki azonban nem kívánja nyilvánosságra hozni az ajánlatát sem, valamint az adatait sem. Az ügyvezető a befektető képviselőjét, a balmazújvárosi képviselő-testülethez irányította, a testületi ülésre azonban az ügyvezető nem kapott meghívót - ráadásul zárt ülés volt - így nem tudunk beszámolni annak részleteiről."

Az pénteki ülés egyik naprendi pontja volt a Kft. ügyvezetőjének visszahívása is, mellyel kapcsolatban a Kft. arról tájékoztatott, hogy ez végül nem történt meg. A képviselő testület megtárgyalta és nem látta megalapozottnak a visszahívást.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.