2019. április 21. 05:30

Mészáros Lőrinc és családja jelenleg 91 munkán dolgozik összesítésünk szerint. 

Talán némi túlzás, de kiterjedt cégbirodalmának köszönhetően szinte nem telik úgy el nap, hogy ne értesülnénk valamilyen, Mészáros Lőrinc és köre által elnyert, megszerzett munkáról. Ezt a hatalmas sikert látva joggal merül fel a kérdés, lehet-e ezt a tempót kapacitással bírni, ám a gyakorlat arról tanúskodik, hogy igen, lehet. Persze, sok esetben fordulhat elő az is, hogy egyes projektek részfeladatait inkább kiadják alvállalkozásba, mindenesetre ami tény: Mészárosék jól keverik a lapjaikat. 

Máskülönben nehezen fordulhatna elő, hogy a felcsúti milliárdos zászlóshajó cége, a Mészáros és Mészáros Kft. összesen 34 projekten dolgozzon. Az Opten adatbázisa szerint márpedig jelenleg ez a helyzet. Mindezt úgy, hogy az alkalmazottainak létszáma csupán 92 fő. Vagyis ez a két adat is az alvállalkozókra való nagyfokú támaszkodást erősíti meg. 

Kíváncsiak voltunk ezek után, vajon Mészáros Lőrinc családjának nagyobb, építőipari tevékenységgel foglalkozó cégei hány munkán dolgoznak jelen pillanatban. Összesítésünkbe a már említett cég mellett az 

 • R-Kord Kft.-t, 
 • a nemrég Mészáros-tulajdomba került ZÁÉV Zrt.-t., 
 • a V-Híd Zrt.-t,
 • a gyerekei tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. Kft.-t, 
 • Mészáros vejének cégét, a Homlok Építő Zrt.-t, 
 • és a Vasútvill Kft.-t vettük figyelembe, mely szintén a vő érdekeltsége egy prágai cégen keresztül.

Melléjük az összehasonlítás kedvéért megnéztük még a nagyobb NER-építőcégeket is:

 • Garancsi István Market Zrt.-jét,
 • Mészáros üzlettársának cégét, a Duna Aszfaltot, 
 • valamint a Paár Attila tulajdonában lévő West Hungária Bau Kft.-t. 

A Mészáros család nagyobb cégei összesen 91 projekten dolgoznak jelenleg, ráadásul úgy jött ki ez a viszonylag magas szám, hogy a szezonalitás miatt az építőipar még csak most fog igazán beindulni. A szám nyárra minden bizonnyal bőven emelkedni fog még. 

Toronymagasan a legfoglalkoztatottabb cég a már említett Mészáros és Mészáros Kft. a maga 34 munkájával. Második helyen a ZÁÉV áll 22 folyamatban lévő projekttel, ezt a gyerekek Fejér-B.Á.L.-ja követi 13 munkával. Jelenleg a legkevesebb megbízása a vasútépítő cégeknek van. Az R-Kord 8, a Vasútvill 6, a V-Híd pedig mindössze 5 projekten dolgozik. A vő fő cége, a Homlok Zrt. pedig csupán 3 megbízással foglalkozhat egyidőben. 

A vasútépítő cégek kis számú megbízása fordítottan arányos a foglalkoztatottak számával. Az R-Kord, a V-Híd es a Vasútvill foglalkoztatja ugyanis a legtöbb dolgozót, sorrendben 218-at, 135-öt, illetve 196-ot. Ezzel szemben a Mészáros és Mészáros Kft. 34 projektjéért mindössze 92 alkalmazott felel. A legtöbb dolgozó - 221 - egyébként a ZÁÉV kötelékében dolgozik. A gyerekek cégére sem lehet azt mondani, hogy kis cég lenne, hiszen az Opten adatai szerint jelenleg 170 embernek adnak munkát. 

A Mészáros-családhoz közeli nagyobb építőipari cégek egyébként összesen 1069 személyt foglalkoztatnak.

A munkák számát illetően önmagában is felveszi a versenyt a többi NER-építővel a Mészáros és Mészáros Kft., a maga a 34 projektjével. 

 • A Market Zrt. jelenleg 48 projekten dolgozik, 
 • a Duna Aszfalt 36-on, 
 • a West Hungária Bau pedig 35-ön. 

Ezek a cégek viszont jóval több dolgozóval munkálkodnak a projekteken. A Market kötelékében ugyanis 372-en, a West Hungária Baunál 246-an dolgoznak, mindkét esetben csúcson van a foglalkoztatottak száma az Opten adatai szerint. A Duna Aszfalt esetében nem ismert az alkalmazotti létszám. 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.