2p

Az Európai Beruházási Bank (EIB) és a Deutsche Leasing kötöt erről megállapodást.

Az Európai Beruházási Bank (EIB) és a Deutsche Leasing megállapodást írt alá pénteken egy olyan hitelcsomag első, 50 millió eurós (mintegy 19 milliárd forint) részletéről, amely németországi, bulgáriai, magyarországi és más uniós tagországok kis- és középvállalkozásainak (kkv-k), valamint közepes piaci tőkeértékű vállalatainak zöld átátállást segítő lízingjeit támogatja. Az Európai Beruházási Bank és a Deutsche Leasing közös közleménye szerint a kedvező feltételek mellett biztosított hitel a zöld beruházások mellett a kohézióra fektet hangsúlyt.

A bankok a hazai vállalkozások fenntarthatósági fejlesztéseit is segítik ezzel.  Fotó: Depositphotos
A bankok a hazai vállalkozások fenntarthatósági fejlesztéseit is segítik ezzel. Fotó: Depositphotos

Az Európai Beruházási Bank és a Deutsche Leasing a kis- és középvállalkozások, valamint a közepes piaci tőkeértékű vállalatok lízingjeit támogató projektet 560 millió eurós finanszírozással indította.

A program olyan gépek és technológiák finanszírozására összpontosít, amelyek energiamegtakarítást, alacsony szén-dioxid-kibocsátású mobilitást és egyéb környezetvédelmi megoldásokat eredményeznek, ezáltal támogatva a kisvállalkozások és a közepes piaci tőkeértékű vállalatok zöld átalakulását. A hitelt a 250-nél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató kis- és középvállalkozások, valamint a legfeljebb háromezer alkalmazottat foglalkoztató közepes piaci tőkeértékű vállalatok használhatják fel hosszú távú beruházási projektjeikre.

A projekt erősíteni fogja az Európai Unió gazdasági, társadalmi és területi kohézióját, és segíteni fog a meglévő piaci hiányosságok kezelésében. A kkv-k és a közepes piaci tőkeértékű vállalatok projektjeinek támogatása pozitív jelzést küld a magánbefektetőknek, és ezáltal ösztönzi a további finanszírozást. Serkenti a munkahelyteremtést és az innovatív termékek vagy szolgáltatások nyújtását a digitális korszerűsítés terén. (MTI)
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!