3p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Van, mire büszkének lennünk! A magyarok igenis híresek kreativitásukról, leleményességükről és kezdeményezéseikről, ezért sem véletlen, hogy világviszonylatban is sok kezdő (startup) vállalkozás felhívta már magára a figyelmet. Eleve Magyarországon jó kezekben vannak ezek a szárnypróbálkozó cégek, hiszen több inkubátorprogram is létrejött az elmúlt években pont azért, hogy támogassák az induló vállalkozásokat. Magyarországon több mint 10 vállalati inkubátorház működik, amely segíti a startupok elindulását.

A következőkben olyan magyar startupokat mutatunk be, amik már nemzetközi szinten is eredményesek lettek:

Autókölcsönzés kicsik másképp

A magyar autókölcsönző cég, a BeeeRides már Németországban is jelen van. Az akár garantált havi összegért is beszerezhető, automatizált carsharing alapú autókölcsönzés, illetve a piacihoz képest akár féláron bérelt gépjárművet biztosító startup a budapesti repülőtér mellett Münchenben, Frankfurtban és a német fővárosban, Berlinben is megvetette lábát.

RateMate, a szállodák „barátja”

Nemzetközi szállodaláncok is használják már Gál Péter ötletét, aki abból indult ki, hogy a világ szállodái több milliárdnyi dollárt buknak el azzal, hogy nem naprakészek a közelükben rendezett eseményekből. Viszont a startup segítségével a hotelek figyelemmel tudják kísérni, hogy milyen rendezvények várhatóak a közelükben, a szobákat pedig ennek függvényében tudják (újra) árazni. A szolgáltatást már olyan nemzetközi szállodaláncok is használják, mint a Hilton, az Intercontitental és a Marriott.

Orvosi startup

A HepC Zrt. egy dr. Bakács Tibor vezette vállalkozás, ami a hepatitis B vírussal foglalkozik. A startupnál olyan biológiai terápiás módszert dolgoztak ki, mely stimulálja a szervezet immunrendszerét, megszünteti a patogén vírusok replikációját, majd az egészségre ártalmas anyag biztonságosan távozik a beteg szervezetéből. A startup az EIT Health InnoStars Awards versenyében kitűnő, harmadik helyezést ért el.

Automatizált jeltolmács

Szintén jelentős külföldi siker volt 2018-ban a SignAll bemutatkozása a tengerentúlon. A startup terméke valós időben képes a siket jelnyelv automatikus fordítására, és már elérhető mindazon üzleti vállalkozások, közigazgatási intézmények és szervezetek számára, akik egyszerű hozzáférést szeretnének biztosítani siket vagy nagyothalló dolgozóik és ügyfeleik részére.

Tiszta otthon, népszerű startup

Szintén külföldi terjeszkedést tűzte zászlajára a közösségi hozzáférés alapú Rendi.hu online takarító szolgálat, mely lengyelországi, szlovákiai csehországi terjeszkedéséhez kapott 247 millió forintnyi befektetést a Hiventurestől nemrégiben. Az itthon már működő szolgáltatás 2020 végére 4 országban már havi 35 ezres megrendeléssel számol.

Tech-módszerből is jeles

A Bitrise mobil appfejlesztési platformot 2014-ben alapították, és eddig 3,5 millió dollár tőkét kapott. Az egyetlen magyar startup, amely az Y Combinator befektetési portfóliójába is bekerült. Nyílt forráskódú platformját, amely az ismétlődő feladatok automatizálása révén gyorsítja az appfejlesztést, többek között Virgin vagy a Duolingo is használja.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!