1p

A hétfői németországi sztrájkok miatt több száz járatot kell törölni, ezek egy része magyar utasokat is érint. Több észak-németországi reptéren lesz munkabeszüntetés.

Többszáz járatot törölni kellett emiatt, tízezrek, köztük magyarok utazása került veszélybe hétfőn, írja a hvg.hu.

A munkabeszüntetésre egy országos szakszervezet, a Verdi (Vereinigtet Dienstleistungsgewerkschaft) felhívására kerül sor a berlini, hamburgi, hannoveri és brémai reptereken.

Óriási káoszra lehet számítani hétfőn. Fotó: Depositphotos
Óriási káoszra lehet számítani hétfőn. Fotó: Depositphotos

A Berlin Brandenburg reptéren a biztonsági dolgozók sztrájkolnak, miután nem tudtak megállapodni az éjszakai és hétvégi műszakokat érintő kollektív béremelésről. Csak itt több mint 200 járat törlését kellett elrendelni, amely összesen 27 ezer utast érint – olvasható a főváros honlapján. A hamburgi repülőtér 123 induló és 121 érkező járatot kell késleltetni vagy törölni, itt több mint 30 ezer utas érintett.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!