2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Az Index.hu Zrt. pénzügyi helyzetét megismerve Ződi Zsolt arra jutott, hogy a szükséges változtatások véghez vitele túl nagy feladat lenne számára. Nem lesz utódja, vezérigazgató nélkül próbálják megoldani a cashflow problémákat.

A cikk eredetileg a media1-en jelent meg.

Június 30-i hatállyal távozik a posztjáról és a cégtől Ződi Zsolt, az Index.hu Zrt. múlt héten Pusztay Andrása volt vezérigazgató távozását követően kinevezett új vezérigazgatója.

Bodolai László a tulajdonos Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) kuratóriumi elnöke és egyben az Index.hu Zrt. igazgatósági elnöke a Kreatív című kommunikációs lapnak megküldött mai közleményében azt írja, hogy „vezérigazgató nélkül, de továbbra is zavartalanul működik az Index”.

Az egy hete a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről érkező Ződi Zsolt így búcsúzott:

„Vezérigazgatói tisztségemről lemondok, de továbbra is hű olvasója maradok az Indexnek, melynek független tartalmait napi szinten fogok követni”.

Ződi Zsolt távozása okáról azt írta: miután megismerte az Index.hu Zrt. pénzügyi helyzetét, arra jutott, hogy egy ekkora szervezetre vonatkozó változtatások véghez vitele túl nagy feladat számára.

„Sajnálom, ha esetleg Bodolai László barátomat ezzel most nehéz helyzetbe hoztam” – tette hozzá Ződi.

Bodolai a cég pénzügyi helyzetéről azt írta közleményében, hogy „igyekszünk minél hamarabb tartós megoldást találni a fennálló cash-flow problémára, ugyanakkor szeretném megjegyezni azt is, hogy ez nincs hatással az Index napi szintű működésére, a lap független tartalomgyártására”.

Mint arról a Media1 a múlt héten beszámolt, az Index.hu Zrt.  olvasói és hirdetési bevételekből keletkező profitját osztalékát évek óta a Nemzeti Együttműködési Rendszeréhez (jelenleg 50%-ban Vaszily Miklóshoz) tartozó Indamedia Zrt.-nek mint hitelezőnek utalta el a Magyar Fejlődésért Alapítvány egy adósság miatt. Ez idén 40 millió forintot jelentett. A tartozásból még így is körülbelül 180 millió forint lehet hátra.

Az Indamedia szállítja az Index hirdetési bevételeit is, ezért az Indamedián múlik, hogy mikorra tudja maga mögött hagyni adósságát az Index tulajdonosa, a Magyar Fejlődésért Alapítvány.

(media1)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!