2018. október 1. 13:40
mfor.hu

Ennek értelmében legalább egy női igazgatót kötelező foglalkoztatni azoknak a nyilvánosan működő részvénytársaságoknak, melyek központja a nyugati parti államban van.

Még augusztusban írtunk arról, hogy női kvótát vezethetnek be a cégekre Kaliforniában, melynek értelmében jövőre minden kaliforniai központú nyilvánosan működő részvénytársaságnak kötelező legalább egy női igazgatót foglalkoztatnia, 2021-től pedig minden öttagú igazgatótanácsba két nőnek kellene bekerülnie, a hattagúakba pedig háromnak. Nyár végén ez még csak beadványként létezett, melyet az állami törvényhozó testület alsóháza már elfogadott ugyan, de a kaliforniai szenátusnak is rá kellett még bólintania, és a kormányzónak is alá kellett írnia ahhoz, hogy törvényerőre emelkedjen.

Jerry Brown kormányzó most vasárnap más intézkedések mellett a női kvótát szorgalmazó dokumentumot is aláírta, adta hírül a CNN. Ezzel az új szabályok életbe léptek: az a kalifoniai székhelyű cég tehát, amely 2019 végéig nem vesz be legalább egy nőt az igazgatótanácsába, bírságot kell, hogy fizessen. Ez az első kormány által előírt női kvóta az USA-ban.

Tavaly az USA 1000 legnagyobb cége igazgatótanácsában csak 19,8 százaléka volt a nők aránya. Kaliforniában is csak minimálisan kedvezőbb a helyzet, ott a vezetői székek 20,8 százalékában ült nő a helyi központú cégeknél. Ezzel a nyugati parti állam a nyolcadik az USA-ban, de ha az átlagot nézzük, akkor csak 1,65 a női igazgató jut minden vállalatra, míg az összamerikai átlag 1,75.
 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.