Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Könnyített az eljárásokon a kormány, így a Mészáros Lőrinchez tartozó ZÁÉV felgyorsíthatja a Testnevelési Egyetem új budai sport és szolgáltató központjának építését.

A Magyar Közlönyben ismertetett rövid kormányhatározat szerint a Testnevelési Egyetem új campusának, valamint a hozzá kapcsolódó sportlétesítmények, szálláshelyek és szolgáltató egységek megépítésének érdekében a kormány felmentést adott az állami magasépítési beruházásokról szóló 299/2018. (XII. 27.) Korm. rendelet 17. §-a alapján a kormányzati magasépítési beruházások megvalósítására vonatkozó eljárásrend alkalmazása alól.

A sport komplexum látványterve (forrás: TSPC Kft.)
A sport komplexum látványterve (forrás: TSPC Kft.)

A nagyívű beruházás megvalósítója maga az egyetem, a műszaki ellenőre és lebonyolítója a Beruházási Ügynökség, amely a felmerülő költségeit saját működési költségei terhére elszámolhatja. A kormány egyúttal gyorsan kiosztotta a feladatot. Eszerint a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek a beruházás megvalósítására vonatkozó feltételes közbeszerzési eljárás eredménye alapján előterjesztést kell készítenie a projekt megvalósításáról, a kivitelezéshez kapcsolódó kötelezettségvállalási összegekről és a kifizetések ütemezésének bemutatásáról. Ezt a dokumentációt azonnal be kell mutatnia, amint befejeződik a feltételes közbeszerzési eljárás.

Egyelőre nem tudni, mire vonatkozik a közbeszerzési eljárás, hiszen a ZÁÉV már korábban közölte, hogy neki jutott ez a beruházás. Ezt a vele szorosan együttműködő Magyar Építők is megerősítette. Az 1500 fős multicsarnok 200 férőhelyes mélygarázzsal épül, lesz élő füves atlétika pálya, egy NB1-es méretű futballpálya és két kültéri teniszpálya is.

A ZÁÉV nem új szereplő az egyetem körül. Az elmúlt években ez a cég újíthatta fel a korábbi egyetemi ingatlanokat, és most is ez a vállalat lehet a főszereplő a Csörsz utcai új campus kialakításánál. Az első ütemben az egykori sportkórházat újították fel mintegy 12 milliárd forintért.

A vállalat rengeteg állami sportberuházást zsebelt be az elmúlt években. Egyebek között a Puskás Arénát és több vidéki stadiont is épített. Nevéhez fűződik a Nemzeti Kosárlabda Akadémia is Pécsen, ott egy 2 milliárd forintos megbízást nyert el.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.