TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Könnyített az eljárásokon a kormány, így a Mészáros Lőrinchez tartozó ZÁÉV felgyorsíthatja a Testnevelési Egyetem új budai sport és szolgáltató központjának építését.

A Magyar Közlönyben ismertetett rövid kormányhatározat szerint a Testnevelési Egyetem új campusának, valamint a hozzá kapcsolódó sportlétesítmények, szálláshelyek és szolgáltató egységek megépítésének érdekében a kormány felmentést adott az állami magasépítési beruházásokról szóló 299/2018. (XII. 27.) Korm. rendelet 17. §-a alapján a kormányzati magasépítési beruházások megvalósítására vonatkozó eljárásrend alkalmazása alól.

A sport komplexum látványterve (forrás: TSPC Kft.) A sport komplexum látványterve (forrás: TSPC Kft.)

A nagyívű beruházás megvalósítója maga az egyetem, a műszaki ellenőre és lebonyolítója a Beruházási Ügynökség, amely a felmerülő költségeit saját működési költségei terhére elszámolhatja. A kormány egyúttal gyorsan kiosztotta a feladatot. Eszerint a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek a beruházás megvalósítására vonatkozó feltételes közbeszerzési eljárás eredménye alapján előterjesztést kell készítenie a projekt megvalósításáról, a kivitelezéshez kapcsolódó kötelezettségvállalási összegekről és a kifizetések ütemezésének bemutatásáról. Ezt a dokumentációt azonnal be kell mutatnia, amint befejeződik a feltételes közbeszerzési eljárás.

Egyelőre nem tudni, mire vonatkozik a közbeszerzési eljárás, hiszen a ZÁÉV már korábban közölte, hogy neki jutott ez a beruházás. Ezt a vele szorosan együttműködő Magyar Építők is megerősítette. Az 1500 fős multicsarnok 200 férőhelyes mélygarázzsal épül, lesz élő füves atlétika pálya, egy NB1-es méretű futballpálya és két kültéri teniszpálya is.

A ZÁÉV nem új szereplő az egyetem körül. Az elmúlt években ez a cég újíthatta fel a korábbi egyetemi ingatlanokat, és most is ez a vállalat lehet a főszereplő a Csörsz utcai új campus kialakításánál. Az első ütemben az egykori sportkórházat újították fel mintegy 12 milliárd forintért.

A vállalat rengeteg állami sportberuházást zsebelt be az elmúlt években. Egyebek között a Puskás Arénát és több vidéki stadiont is épített. Nevéhez fűződik a Nemzeti Kosárlabda Akadémia is Pécsen, ott egy 2 milliárd forintos megbízást nyert el.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.