<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Robyn Denholm az ausztrál Telstra-tól érkezik az elektromosautós céghez.

Kinevezte a Tesla Elon Musk utódját a cég elnöki posztján. Az ellentmondásos vezető helyére Robyn Denholm érkezik, aki az ausztrál Telstra telekommunikációs vállalat pénzügyi igazgatói beosztását hagyja el az új pozícióért.

Denholm hathónapos felmondási ideje kitöltése után foglalja el székét az elektromos autókat gyártó cégnél. Denholm jelenleg a Tesla ellenőrzési bizottságának elnöke is, erről a pozíciójáról ideiglenesen lemond, amíg letelik a telstrás felmondási idő.

Musk lecserélésére a techguru nyári, twitteres balhéja miatt van szükség, mely miatt értékpapírpiaci csalással vádolta meg őt az amerikai tőzsdefelügyelet, és melyet egy vádalku tudott csak kisimítani. Ennek feltétele volt, hogy a Teslának és Musknak is 20 millió dolláros bírságot kell megfizetnie, valamint az, hogy Musknak három évig távoznia kell a cég elnöki posztjáról. A vezérigazgatói posztján azonban megmaradhatott.

(Reuters)