2019. február 18. 11:00

Mészárosék friss szerzeménye húzta be a közbeszerzési eljárást.

Az Újpesti Torna Egylet jég- és curlingcsarnokára még tavaly szeptemberben írták ki a közbeszerzési eljárást, melynek eredményét most tették közzé az uniós közbeszerzési értesítőben. A Szilágyi utcai sporttelepen zöldmezős beruházásként jön létre egy közel 4000 négyzetméteres alapterületű jégcsarnok, benne egy közel 2000 négyzetméteres jégpályával. A curlingcsarnok 1638 négyzetméteres lesz, 1000 négyzetméteres jégpályával.

A kivitelezési munkákra 5 ajánlat érkezett be, melyből az összefoglaló tájékoztatás szerint a D.V.M. Construction Kft. és az FK-Raszter Kft. ajánlatát érvénytelennek minősítették, mivel a végleges, ajánlati kötöttséggel terhelt ajánlatukat nem nyújtották be határidőre.

A jég- és curlingcsarnok látványterve A jég- és curlingcsarnok látványterve

Rajtuk kívül pályázott még a Laterex Zrt., a Mester-Építő Kft. és a ZÁÉV Zrt. is. A nyertes vállalkozó utóbbi lett, ami nem is olyan régen Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe került. Ennek köszönhetően a jócskán megdráguló projektet Mészárosék vihetik végig.

A kivitelezés költsége a becsülthöz képest ugyanis 214 százalékkal drágult meg:

nettó 2,1 milliárd forint helyett végül 4,7 milliárdból épül meg az UTE jég- és curlingcsarnoka.

Az, hogy ilyen mértékű drágulás mutatkozott a projektnél nem szokatlan az elmúlt időszakban; az építőipari árak drasztikus emelkedése ugyanis sorra teszi költségesebbé a beruházásokat.

Szintén az összefoglaló tájékoztatóból derül ki, hogy az organizáció, föld munkák, építészeti munkák és szakipari munkák részfeladatainak elvégzését alvállalkozónak fogja kiadni a ZÁÉV, a Zala-Elektro Kft.-nek. Az Opten adatai szerint a társaság tulajdonosa a ZÁÉV Zrt., vagyis

lényegében Mészárosék saját magukat vették be alvállalkozónak, ami abból a szempontból teljesen logikus döntés, hogy a kivitelezésért járó teljes összeg házon belül marad ennek köszönhetően. 

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés