<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A csomagolás nem csak gyakorlati szempontból lehet fontos - ebben még a környezetvédelmi és élelmiszer-higiéniai tisztviselők is egyetértenek. Az élelmiszert, a maradékokat és a elcsomagolt ebédet higiénikusan és a lehető legkisebb környezetterheléssel kell tárolni. 

Általánosságban elmondható, hogy az előnyeik miatt a csomagolófóliák a leggyakrabban használt csomagolóanyagok a konyhában, mivel garantálják az élelmiszerek tartósságát, és nem utolsósorban az ételek állapota mindig szemmel követhető általuk. 

A csomagolófóliák használatának előnyei

A Hunpohár Webáruház kínálatában kapható csomagolófóliák jóval biztonságosabbak a hagyományos élelmiszercsomagoló anyagokkal szemben, mivel kevésbé érzékenyek a szennyeződésekre, továbbá az élelmiszerek eltarthatósága is meghosszabbodik általuk. 

Azt pedig még nem is említettük, hogy vonzó megjelenést kölcsönöznek a becsomagolt ételeknek, és akár márkaépítési célokra is felhasználhatóak, hiszen könnyen rányomtathatunk különböző információkat.

Legutolsó sorban pedig a fóliák kiváló záró tulajdonságokkal rendelkeznek, valamint azt sem szabad elfelejteni, hogy újrahasznosíthatóak. 

Nem is gondolnánk, hogy mi mindenre jók még

A csomagolófóliák nem csak arra szolgálnak, hogy megőrizzék a hűtőbe rakott élelmiszerek frissességét, egyéb dolgokra is felhasználhatóak, mint például magának a hűtőnknek a tisztán tartására. Csak takarjuk le a polcokat velük, így annyi lesz majd a dolgunk csupán, hogy az elkoszolódott csomagolást lehúzzuk, és rátekerjük az új borítást. 

Valljuk be, eléggé kellemetlen tud lenni, amikor az apró bogarak megszállják a konyhánkat, de létezik egy egyszerű praktika, aminek a segítségével könnyedén megszabadulhatunk tőlük. Csak öntsünk egy pohárba két evőkanál almaecetet, majd keverjünk hozzá pár csepp mosógatószert, és fedjük le a csomagolófóliával. Legvégül pedig szurkáljuk meg a tetejét fogpiszkálóval, és voilá, el is készült a csapdánk. 

Egy darab csomagolófólia felhasználásával akár a tökéletes buggyantott tojást is elkészíthetjük. Csak annyi a teendő, hogy veszünk egy bögrét, és kibéleljük csomagolófóliával, majd öntünk rá egy kevés olajat. Ezután törjük meg a tojást, rakjuk a fóliába, és zárjuk le, amennyire lehet. Végül rakjuk bele ezt a kis “csomagot” a forrásban lévő vízbe, és várjunk 3-4 percet, amíg elkészül - ez mind a tojás méretétől függ. Garantáltan megnyalja majd mindenki a 10 ujját, miután megkóstolták. 

Egyéb praktikák

Általában a legtöbb ember két csoportba sorolható. Vannak azok az egyének, akik késsel és/vagy ollóval vágják le a fóliát, így nem kell keresgélniük a kezdőpontját a következő használatbavétel során sem. Valamint vannak azok a személyek, akik tépik, harapják, és folyamatosan káromkodva keresik a szélét.

A könnyebb kezelhetőség érdekében érdemes a fóliát hűtőben tárolni, aminek köszönhetően soha többé nem lesz gondunk a letekerésével. Ha pedig az okoz gondot, hogy nem akar odatapadni az edényre, akkor ajánlatos pár csepp vízzel is benedvesíteni. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.