3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A csomagolás nem csak gyakorlati szempontból lehet fontos - ebben még a környezetvédelmi és élelmiszer-higiéniai tisztviselők is egyetértenek. Az élelmiszert, a maradékokat és a elcsomagolt ebédet higiénikusan és a lehető legkisebb környezetterheléssel kell tárolni. 

Általánosságban elmondható, hogy az előnyeik miatt a csomagolófóliák a leggyakrabban használt csomagolóanyagok a konyhában, mivel garantálják az élelmiszerek tartósságát, és nem utolsósorban az ételek állapota mindig szemmel követhető általuk. 

A csomagolófóliák használatának előnyei

A Hunpohár Webáruház kínálatában kapható csomagolófóliák jóval biztonságosabbak a hagyományos élelmiszercsomagoló anyagokkal szemben, mivel kevésbé érzékenyek a szennyeződésekre, továbbá az élelmiszerek eltarthatósága is meghosszabbodik általuk. 

Azt pedig még nem is említettük, hogy vonzó megjelenést kölcsönöznek a becsomagolt ételeknek, és akár márkaépítési célokra is felhasználhatóak, hiszen könnyen rányomtathatunk különböző információkat.

Legutolsó sorban pedig a fóliák kiváló záró tulajdonságokkal rendelkeznek, valamint azt sem szabad elfelejteni, hogy újrahasznosíthatóak. 

Nem is gondolnánk, hogy mi mindenre jók még

A csomagolófóliák nem csak arra szolgálnak, hogy megőrizzék a hűtőbe rakott élelmiszerek frissességét, egyéb dolgokra is felhasználhatóak, mint például magának a hűtőnknek a tisztán tartására. Csak takarjuk le a polcokat velük, így annyi lesz majd a dolgunk csupán, hogy az elkoszolódott csomagolást lehúzzuk, és rátekerjük az új borítást. 

Valljuk be, eléggé kellemetlen tud lenni, amikor az apró bogarak megszállják a konyhánkat, de létezik egy egyszerű praktika, aminek a segítségével könnyedén megszabadulhatunk tőlük. Csak öntsünk egy pohárba két evőkanál almaecetet, majd keverjünk hozzá pár csepp mosógatószert, és fedjük le a csomagolófóliával. Legvégül pedig szurkáljuk meg a tetejét fogpiszkálóval, és voilá, el is készült a csapdánk. 

Egy darab csomagolófólia felhasználásával akár a tökéletes buggyantott tojást is elkészíthetjük. Csak annyi a teendő, hogy veszünk egy bögrét, és kibéleljük csomagolófóliával, majd öntünk rá egy kevés olajat. Ezután törjük meg a tojást, rakjuk a fóliába, és zárjuk le, amennyire lehet. Végül rakjuk bele ezt a kis “csomagot” a forrásban lévő vízbe, és várjunk 3-4 percet, amíg elkészül - ez mind a tojás méretétől függ. Garantáltan megnyalja majd mindenki a 10 ujját, miután megkóstolták. 

Egyéb praktikák

Általában a legtöbb ember két csoportba sorolható. Vannak azok az egyének, akik késsel és/vagy ollóval vágják le a fóliát, így nem kell keresgélniük a kezdőpontját a következő használatbavétel során sem. Valamint vannak azok a személyek, akik tépik, harapják, és folyamatosan káromkodva keresik a szélét.

A könnyebb kezelhetőség érdekében érdemes a fóliát hűtőben tárolni, aminek köszönhetően soha többé nem lesz gondunk a letekerésével. Ha pedig az okoz gondot, hogy nem akar odatapadni az edényre, akkor ajánlatos pár csepp vízzel is benedvesíteni. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!