2019. március 1. 11:21
mfor.hu

Így lép fel a videómegosztó a kommentmezőben egyre sűrűbben felbukkanó pedofilok ellen.

A YouTube le fogja tiltani a kommentelési lehetőséget a minden olyan videóján, melyben kisgyerek szerepel, és azon videók alatt sem lehet majd többé kommentet hagyni, melyeken idősebb gyerekek szerepelnek, de a képsor témája vonzhatja a pedofilokat. A vállalat ezen felül további lehetőségeket dolgoz ki annak érdekében, hogy megtisztítsa a felületeit az ott szerveződő pedofil hálózatoktól, melyek most már a videómegosztó legnagyobb hirdetőit ijesztik el.

A botrány, hogy a YouTube kommentmezője pedofilok vadászterületévé változott, múlt héten robbant ki. Felismerték ugyanis, hogy a kisgyerekeket megörökítő videók alatti mezőben sokszor pedofilok kommunikálnak, és gyerekpornó-tartalmakat küldözgetnek egymásnak. A riasztó fejlemény miatt több nagy cég, köztük a Nestlé is globálisan leállította minden reklámját, ami a videómegosztón fut, addig, míg az ügyben véget nem ér a nyomozás.

A YouTube a pedofil tartalmak ellen való fellépés további eszközeként azt ígéri, egy új, szigorúbb moderátor-robotot indít el, mely sokkal széleskörűbb és alaposabb munkát fog végezni, valamint kétszer annyi oda nem illő kommentet fog kigyomlálni, mint a jelenleg működő cenzor-algoritmus.

A YouTube másik aktuális gyerekbotránya ezen a héten került fókuszba: kicsiknek szóló rajzfilmekbe ágyazott öngyilkosságra buzdító oktatóvideóra bukkantak a megosztón a YouTube Kidsen is, valamint olyan képsorokra, melyek például a családon belüli erőszakot dicsőítik vagy iskolai lövöldözést ábrázolnak.

(Guardian)