2019. március 1. 11:21
mfor.hu

Így lép fel a videómegosztó a kommentmezőben egyre sűrűbben felbukkanó pedofilok ellen.

A YouTube le fogja tiltani a kommentelési lehetőséget a minden olyan videóján, melyben kisgyerek szerepel, és azon videók alatt sem lehet majd többé kommentet hagyni, melyeken idősebb gyerekek szerepelnek, de a képsor témája vonzhatja a pedofilokat. A vállalat ezen felül további lehetőségeket dolgoz ki annak érdekében, hogy megtisztítsa a felületeit az ott szerveződő pedofil hálózatoktól, melyek most már a videómegosztó legnagyobb hirdetőit ijesztik el.

A botrány, hogy a YouTube kommentmezője pedofilok vadászterületévé változott, múlt héten robbant ki. Felismerték ugyanis, hogy a kisgyerekeket megörökítő videók alatti mezőben sokszor pedofilok kommunikálnak, és gyerekpornó-tartalmakat küldözgetnek egymásnak. A riasztó fejlemény miatt több nagy cég, köztük a Nestlé is globálisan leállította minden reklámját, ami a videómegosztón fut, addig, míg az ügyben véget nem ér a nyomozás.

A YouTube a pedofil tartalmak ellen való fellépés további eszközeként azt ígéri, egy új, szigorúbb moderátor-robotot indít el, mely sokkal széleskörűbb és alaposabb munkát fog végezni, valamint kétszer annyi oda nem illő kommentet fog kigyomlálni, mint a jelenleg működő cenzor-algoritmus.

A YouTube másik aktuális gyerekbotránya ezen a héten került fókuszba: kicsiknek szóló rajzfilmekbe ágyazott öngyilkosságra buzdító oktatóvideóra bukkantak a megosztón a YouTube Kidsen is, valamint olyan képsorokra, melyek például a családon belüli erőszakot dicsőítik vagy iskolai lövöldözést ábrázolnak.

(Guardian)

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.