2p

Így lép fel a videómegosztó a kommentmezőben egyre sűrűbben felbukkanó pedofilok ellen.

A YouTube le fogja tiltani a kommentelési lehetőséget a minden olyan videóján, melyben kisgyerek szerepel, és azon videók alatt sem lehet majd többé kommentet hagyni, melyeken idősebb gyerekek szerepelnek, de a képsor témája vonzhatja a pedofilokat. A vállalat ezen felül további lehetőségeket dolgoz ki annak érdekében, hogy megtisztítsa a felületeit az ott szerveződő pedofil hálózatoktól, melyek most már a videómegosztó legnagyobb hirdetőit ijesztik el.

A botrány, hogy a YouTube kommentmezője pedofilok vadászterületévé változott, múlt héten robbant ki. Felismerték ugyanis, hogy a kisgyerekeket megörökítő videók alatti mezőben sokszor pedofilok kommunikálnak, és gyerekpornó-tartalmakat küldözgetnek egymásnak. A riasztó fejlemény miatt több nagy cég, köztük a Nestlé is globálisan leállította minden reklámját, ami a videómegosztón fut, addig, míg az ügyben véget nem ér a nyomozás.

A YouTube a pedofil tartalmak ellen való fellépés további eszközeként azt ígéri, egy új, szigorúbb moderátor-robotot indít el, mely sokkal széleskörűbb és alaposabb munkát fog végezni, valamint kétszer annyi oda nem illő kommentet fog kigyomlálni, mint a jelenleg működő cenzor-algoritmus.

A YouTube másik aktuális gyerekbotránya ezen a héten került fókuszba: kicsiknek szóló rajzfilmekbe ágyazott öngyilkosságra buzdító oktatóvideóra bukkantak a megosztón a YouTube Kidsen is, valamint olyan képsorokra, melyek például a családon belüli erőszakot dicsőítik vagy iskolai lövöldözést ábrázolnak.

(Guardian)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!