2018. május 5. 10:42
mfor.hu

Miután pénteken a volt felcsúti polgármester a feleségével karöltve előlépett a Konzum Magántőkealap mögül, az is nyilvánvalóvá vált, hogy ő és családja nem az egyik, hanem "a" leggazdagabb az országban.

Mészáros Lőrinc és felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix a Konzum PE Magántőkealap kizárólagos befektetői, szólt a pénteki nap legnagyobb és legkevésbé meglepő gazdasági bejelentése. A G7 ezen felbuzdulva kiszámolta, hogy mégis mekkora vagyona lehet a családnak, és arra jutottak, hogy valószínűleg

Mészárosék Magyarország leggazdagabbjai.

A leköszönő felcsúti polgármesternek, illetve kisebb részben gyerekeinek és feleségének csak részvényben legalább akkora, de inkább nagyobb vagyona van, mint amennyire az ilyen listákat évek óta vezető Csányi Sándor teljes vagyonát becsülték tavaly. Ez azt is jelenti, hogy az OTP-vezér mellett még egy dollármilliárdosa lett Magyarországnak, írja a lap.

A felcsúti polgármester és családja közvetve, vagy közvetlenül
  • az Opus Nyrt. közel 70, 
  • a Konzum Nyrt. 60, 
  • továbbá az Appeninn Nyrt. 37 

százalékát birtokolja. A pénteki záróárfolyamon ezek együttes értéke nagyjából 208 milliárd forint. Ehhez még hozzászámolták azt a részvénycsomagot, melyet egyes cégeinek átadásáért kap majd Mészáros Lőrinc az Opus Nyrt-től. Februárban jelentették be, hogy az ex-gázszerelő néhány vállalatát Opus papírokra cseréli. Az akkori információk alapján a pakettért 100-130 millió további részvényt kap, amelyek most 70-90 milliárd forintot érnek. Ezek alapján
Mészáros Lőrincnek és családjának csak a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett cégekben meglévő részesedése 280-300 milliárd forintot ér.

De ez csak a részvényekben nyugvó vagyon. Legfontosabb, a közbeszerzéseken rendre taroló cégeit, a Mészáros és Mészáros Kft-t és az R-Kord Kft-t csak részben engedi át a 70-90 milliárdos részvénypakettért a kormányközeli vállalkozó. Mindkét vállalat 49 százalékát megtartja, ami a fenti tranzakció alapján szintén tízmilliárdokat érhet. Aztán persze vannak még Mészárosnak földjei, focicsapatai, hazai és külföldi cégei, ingóságai, és további, vélhetően hozzá köthető magántőkealapjai, ezek mind tovább hizlalják a családi vagyont.

Tehát Mészáros Lőrinc (és családja) lenyomta az eddig leggazdagabb magyarnak tartott Csányi Sándort, akinek a vagyonát tavaly a napi.hu 260 milliárd forintra, a Forbes pedig 294,3 milliárdra becsülte. Mészáros 2010-ben még százmillió forint körüli vagyonnal bírt, és 2015-ben még mindig "csak" 8,4 milliárdnál tartott.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.