<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Az Orbán Viktor kabinetfőnökétől, Rogán Antaltól való válása – és a tavaly nyári újbóli férjhezmenetele – ellenére is első hitvese nevét használó üzletasszony egy olyan vállalkozást gründolt, amely tevékenységi köre alapján akár vakcinaszállítással és -tárolással is foglalkozhat.

Bár már a 2021-es évet írjuk, Rogán-Gaál Cecília még adós az egyik vállalkozása 2019-es éves beszámolójának benyújtásával. Pedig a kormány a koronavírus-járványra tekintettel valamennyi magyarországi gazdasági társaságnak lehetővé tette, hogy a „békeidőben” érvényes május 31-ei határidő helyett 2020-ban kivételesen, legkésőbb szeptember 30-áig teljesítsék e törvényi kötelezettségüket. Ezt azonban Rogán-Gaál Cecília Sarka Katával közösen vitt két érdekeltsége közül csak az egyik, a Top News Hungary Kft. tette meg. A másik, a Nakama & Partners Kft. viszont elmulasztotta – legalábbis a cikkünk írásakor nyilvánosan elérhető hivatalos dokumentumtárban, az Igazságügyi Minisztériumnak a beszámolók elektronikus közzétételére szolgáló honlapján ennek nincs nyoma.

Új vizekre evez Rogán-Gaál Cecília. Fotó: nakama.huÚj vizekre evez Rogán-Gaál Cecília. Fotó: nakama.hu

Egy másik adatbázisban, az Opten céginformációs rendszerében viszont a Nakama pénzügyi moduljában már szerepelnek 2019-es adatok. Jobban mondva, csak szerepelnének, mivel az egész évre vonatkozó valamennyi rubrika üres. Amiből arra lehet következtetni, hogy a 2018-as évet még közel 1,2 milliárd forintos nettó árbevétel mellett magas forgalomarányos, 438 milliós nyereséggel zárt társaság tavalyelőtt nem végzett érdemi tevékenységet. 

Ám a „nullás” adatok ellenére a Nakama & Partners megszüntetésének szándéka nem olvasható ki a hivatalos dokumentumokból, azt senki nem kezdeményezte. Ami logikusnak is tűnik az alapján, hogy a Nakama & Partners korántsem tűnt el, a neve például 2020-ban rendre szerepelt a Fitbalance-rendezvények támogatói, szervezői között, miközben a Facebookon is mind a mai napig aktívan posztol a cég.

Ugyanakkor a jelek szerint Rogán-Gaál Cecília a 2021-es évben már más, eddig tőle idegen iparágra (is) összpontosítja a figyelmét. A cégközlönyben megjelent tájékoztatás szerint 2021. január 7-én 3 millió forint törzstőkével alapított egy vállalkozást, amelyet a cégbíróság négy nappal később, január 11-én be is jegyzett. A DCL Logisztika Kft. egyedüli tulajdonosa az üzletasszony. 

Márpedig az új cég profiljából akár arra is lehet következtetni, hogy alapítója a vakcinaszállítási és -tárolási bizniszben kíván utazni. A DCL Logisztika Kft. fő tevékenységi köre az egyéb szállítást kiegészítő szolgáltatás, emellett azonban ezeket a tevékenységeket is felvette:

  • raktározás, tárolás
  • légi szállítást kiegészítő szolgáltatás
  • vízi szállítást kiegészítő szolgáltatás
  • szárazföldi szállítást kiegészítő szolgáltatás
  • rakománykezelés.

A DCL Logisztika Kft. ügyvezetőjének Rogán-Gaál Cecília Mészáros Dánielt tette meg (aki valószínűleg csak névrokona a felcsúti milliárdosnak), aki alig két hónapja hozta létre a Future Goal Kft. nevű céget, fő tevékenységként sportlétesítmények működtetésére. E terület nem áll távol Rogán-Gaál Cecíliától, a hvg.hu minapi cikke szerint például a Szerencsejáték Zrt. leányvállalata 2020-ban 210 millió forintot adott az Orbán kabinetfőnökének exéhez köthető sporteseményekre.

Mészáros Dániel még egy további cégben érdekelt, a Tromos Catering Kft.-ben, amelyet 2017 februárjában alapítottak, egyéb postai, futárpostai tevékenységre, de aztán rövid időn belül váltott rendezvényi étkeztetésre, miközben a profiljába vág az éttermi, mozgó vendéglátás is. E cégbe 2018 szeptemberében szállt be – kivásárolva a két alapító magánszemélyt – Mészáros Dániel és az a Szendrei Dániel, akihez Rogán-Gaál Cecília tavaly júliusban ment hozzá. 

A Tromos Catering Kft. első két, teljes üzleti éve nem volt kasszasiker, értékesítésének nettó árbevétele 2018-ban közel 12,4 millió forint volt, 2019-ben viszont már csak alig valamivel több mint 9 millió, ráadásul az első év 693 ezer forintos nyereségével szemben tavalyelőtt már 443 milliós veszteség keletkezett (a 2020-as évről egyelőre még úgy van, hogy 2021. május 31-éig kell beszámolniuk a cégeknek). Ez a mínusz a saját tőkét negatívba, -2,5 millióba taszította, a nyilvánosan elérhető céginformációkban azonban nem lelhető fel annak nyoma, hogy a tőkehelyzetet rendezték volna.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.