Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Mészáros Lőrinc érdekeltsége áll a koronavírushoz hasonló kihívások elé.

Közzétette a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján 2020. évi IFRS szerinti egyedi és konszolidált éves jelentését a Mészáros Lőrinc nagyvállalkozóhoz köthető Opus Global Nyrt. A vállalatcsoport 2020. évben a világjárvány okozta nehezített gazdasági környezet ellenére is majd 228 milliárd forintos működési bevételt ért el, amely 20,5 milliárdos növekedést jelent a 2019. évi korrigált bevételi mutatókhoz képest - szerepel a közleményükben. 

Az Opus Global Nyrt. konszolidált szinten 227,8 milliárd forintos működési bevétel mellett közel 22,8 milliárdos EBITDA-ról számolt be 2020. évi IFRS szerinti konszolidált éves jelentésében. Ez - a cégcsoport valós teljesítményét leginkább láttató érték - egy év alatt jelentős, 5,4 milliárdos emelkedést jelent a 2019. évi módosított 16,8 milliárd Ft-tal szemben.

Tavaly a csoportban a működési bevételek nagyobb arányban növekedtek, mint amekkora mértékben a működési költségek, amely következtében 2020. évben 9,4 milliárddal emelkedett a csoport üzemi eredménye (EBIT).

Bár az EBIT 2020-ban még negatív, azonban ez nem kizárólag a társaságok operatív tevékenységéből adódik, mivel az IFRS standardoknak megfelelően 2020. évben a csoport 16,5 milliárd forint értékcsökkenést számolt el az építőipari ágazatban a 2018. évi apportkor beazonosított szerződésekből befolyó eredmény kiszűrése érdekében. 

A 2020. évet az Opus-csoport konszolidált szinten 560 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 227,6 milliárd forint saját tőkével zárta, míg a teljes átfogó eredménysoron, a folytatódó és megszűnt tevékenységgel együtt, -5,5 milliárd forint veszteséget realizált.

A társaság Igazgatósága szerint az Opus Global Nyrt. stabil pénzügyi és piaci helyzetben működik, a vállalatcsoport diverzifikáltsága okán továbbra is kellően képes ellenállni az olyan makrogazdasági visszaeséseknek, mint amelyet például a koronavírus válság váltott ki.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.