<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Két lépcsőben emelik a béreket a cégnél 2023-ban.

Az Index iparági forrásokból értesült arról, hogy sikeresen lezárultak a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary és a dolgozókat képviselő szakszervezetek közti bértárgyalások. Az érdekképviseleteknek a kiszivárgott információk szerint 20 százalék feletti béremelést, illetve eredményrészesedést is sikerült elérniük.

A cég a lap megkeresére megerősítette, hogy megszületett a megállapodás.

"A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. valamennyi aktív dolgozójának alapbére 2023-ban két lépcsőben emelkedik: január 1-jétől 17 százalékkal, majd egy második lépcsőben augusztus 1-jétől további 7 százalékkal"

- írták arról, mire számíthat a cég több mint 4500 munkavállalója. Az infláció alakulásától függő plusz kifizetésekkel, illetve az eredményrészesedéssel és más juttatásokkal együtt az Index szerint

"a teljes juttatási csomag összességében akár több mint 30 százalékkal emelkedhet az egyes munkavállalók esetében a jelenlegi szinthez képest".