2p

Már 2021-ben sem ment úgy a szekér, mint korábban.

Nem túlzás azt állítani, hogy igazán jó kapcsolatot ápolt a kormánnyal Győri Tibor egyik érdekeltsége, a Médianéző Kft. A 2010-ben alapított cég a Közbeszerzési Hatóság adatbázisa szerint főleg 2012 és 2019 között nyert el számos állami közbeszerzést, médiafigyelést végzett többek között a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak, az MFB-nek és a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-nek is.

Győri Tibor egyébként a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős államtitkára volt, és 2015-ben Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadóval együtt alapította meg a Ripostot és Lokált kiadó vállalkozást.

Győri Tibor cége jól ment a 2010-es években. Fotó: MTI
Győri Tibor cége jól ment a 2010-es években. Fotó: MTI

Mindenesetre 2022. december 30-án úgy döntött a tulajdonos, a Nézőpont Csoport Zrt. (ennek egyszemélyes tulajdonosa Győri Tibor), hogy végelszámolással megszünteti az egykor jól menő és milliárdos megbízásokat bezsebelő Médianéző Kft.-t.

Az eljárás a társaság cégkivonata szerint az idei év első napján indult el.

Hogy már nem fut úgy a szekér, mint a 2010-es években, arról a cég beszámolója is árulkodik. 2019-ben és előtte másfél milliárd forintot is meghaladó éves árbevétele volt a cégnek, amivel szemben 2021-ben már "csak" 3,1 millió forint folyt be a Médianéző kasszájába. A jól hasító években a milliárdos nagyságrendű bevételekből rendre néhány százmilliós profit maradt a cégben. A legutolsó nyilvánosan elérhető, 2021-es beszámoló szerint akkor már csupán 77 ezer forint nyereséget tudtak kimutatni a társaságnál.

A tulajdonos cég, a Nézőpont Csoportnak egyébként töretlen a sikere, 2021-ben 286 millió forintos árbevételből 255 milliós nyereséget csináltak. A kiemelkedően magas profitrátát a céghez befolyó osztalékoknak köszönheti a társaság. Igaz, 2019 ehhez képest kiemelkedő év volt, akkor ugyanis 1,2 milliárdos árbevételhez jutott a cég, év végén pedig 539 milliós profitot mutattak ki.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!