<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) csaknem 10 milliárd forint (27 millió euró) összegű kölcsönt hagyott jóvá 18 éves futamidővel a szántódi Balaland családi üdülőhely és szabadidőközpont megépítéséhez - közölte a pénzintézet csütörtökön. A finanszírozásban a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) is részt vesz.

Méreteset tolt az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) a szántódi Balaland turisztikai beruházáson: 10 milliárd forintos hitelt folyósít, hogy még gördülékenyebben menjen a NER-hez közeli üzletemberekkel felállt projekt. A hitelről egyébként már a nyár folyamán előzetes tájékoztatást adott a projektbe beszállt Appeninn.

A szántódi kompkikötőnél megkezdett beruházás nyomán egy több mint 100 szobás tóparti családi hotel nyílik éttermekkel és wellness részleggel, valamint egy egész évben nyitva tartó gyermek vidámpark és aquaparkkal. A hotel generálkivitelezője a Garbarics Kft., a cég számtalan nagy projektben lett főszereplő. A családi élményparkot a KÉSZ Zrt. építheti - emlékeztetett a napi.hu. Lesz egy 112 egységes lakópark rész is, ott a vállakozás honlapja szerint az ingatlanok 90 százaléka elkelt. 

A hitelről szóló közleményben úgy fogalmaztak, hogy a komplexum megépítése lehetőséget nyújt a stratégiai magyar idegenforgalmi szektor potenciáljának növelésére és színvonalának javítására, illetve tovább növeli majd Magyarország és Budapest vonzerejét a belföldi és külföldi turisták körében.

Georgij Potapov, az NBB igazgatótanácsának kölcsönzés és befektetés területekért felelős alelnöke hangsúlyozta:  ez az ügylet a hosszú távú és nagyszabású támogatásoknak a jó példája. Hozzátette: a projekt egy multilaterális fejlesztési bank, magántőke, illetve a magyar és uniós kormányzati intézmények szoros és gyümölcsöző együttműködésének eredménye.

A hotel projektet a múlt évtized második felének elején indította a beruházó Szántód BalaLand Family (SZBFamily) Ingatlanfejlesztő Kft. Három évvel ezelőtt eredményesen lobbiztak a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy 2020 pályázatán és 2,9 milliárd forintot kaptak erre.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.