TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) csaknem 10 milliárd forint (27 millió euró) összegű kölcsönt hagyott jóvá 18 éves futamidővel a szántódi Balaland családi üdülőhely és szabadidőközpont megépítéséhez - közölte a pénzintézet csütörtökön. A finanszírozásban a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) is részt vesz.

Méreteset tolt az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) a szántódi Balaland turisztikai beruházáson: 10 milliárd forintos hitelt folyósít, hogy még gördülékenyebben menjen a NER-hez közeli üzletemberekkel felállt projekt. A hitelről egyébként már a nyár folyamán előzetes tájékoztatást adott a projektbe beszállt Appeninn.

A szántódi kompkikötőnél megkezdett beruházás nyomán egy több mint 100 szobás tóparti családi hotel nyílik éttermekkel és wellness részleggel, valamint egy egész évben nyitva tartó gyermek vidámpark és aquaparkkal. A hotel generálkivitelezője a Garbarics Kft., a cég számtalan nagy projektben lett főszereplő. A családi élményparkot a KÉSZ Zrt. építheti - emlékeztetett a napi.hu. Lesz egy 112 egységes lakópark rész is, ott a vállakozás honlapja szerint az ingatlanok 90 százaléka elkelt. 

A hitelről szóló közleményben úgy fogalmaztak, hogy a komplexum megépítése lehetőséget nyújt a stratégiai magyar idegenforgalmi szektor potenciáljának növelésére és színvonalának javítására, illetve tovább növeli majd Magyarország és Budapest vonzerejét a belföldi és külföldi turisták körében.

Georgij Potapov, az NBB igazgatótanácsának kölcsönzés és befektetés területekért felelős alelnöke hangsúlyozta:  ez az ügylet a hosszú távú és nagyszabású támogatásoknak a jó példája. Hozzátette: a projekt egy multilaterális fejlesztési bank, magántőke, illetve a magyar és uniós kormányzati intézmények szoros és gyümölcsöző együttműködésének eredménye.

A hotel projektet a múlt évtized második felének elején indította a beruházó Szántód BalaLand Family (SZBFamily) Ingatlanfejlesztő Kft. Három évvel ezelőtt eredményesen lobbiztak a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy 2020 pályázatán és 2,9 milliárd forintot kaptak erre.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.